sponsorlu reklam Admatic -sponsor

MEB 11.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği 2023-2024

  MEB 1. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI, MEB 11.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği, YAZILI SORULARI, 11.SINIF EDEBİYAT YAZILILARI, MEB 1. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEKLERİ, MEB 1. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEK ORTAOKUL, MEB 1. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEK LİSE,


derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için MEB 11.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği  üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

MEB 11.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği

MEB yazılı örneği yayınlarken örnek senaryo-1 örnek senaryo-2 şeklinde yayınlamıştır. Burada da örnek soru adedi 4-5 'tir. Biz aşağıda örnek yazılıları paylaşalım

ÖRNEK SENARYO-1👇

. 1. 16. yy.da Batı’da, Rönesans ve Reform hareketlerinden sonra edebiyat, felsefe, mimari, müzik, resim vb. alanlarda klasisizm, romantizm, realizm gibi sanat akımları görülmeye başlanır. 
Bu akımların edebiyatta görülmesinin nedenlerinden birini açıklayınız.



 2. …Her şey yerli yerinde idi. Küçük kardeşim sabahleyin aynı saatte uyanıyor. Çay aynı dakikada kaynıyor, küçüğün sefer tasına konacak ekmeğin kokusu yatakta burnuna geliyordu. Sobanın başına çöken küçük, kendi hâlinde, mütevazı ve sevimli sabahımız aynı idi. Babam: — Yavaş yavaş kalkıp giyinmeli, diyordu. Konsolun üstündeki saat sekiz buçuğu dört geçerken annem bana sesleniyordu. — Hadi bakalım Panco, baban hazırlanıyor. Ben her zamanki gibi homurdanıyor, sağdan sola dönüyorum. Gözlerim açık bir şekilde şunu bunu, bir arkadaşımı, öğle paydosunu, akşama gideceğim sinemayı düşünüyorum. Bu sefer babam çıkışıyordu… 
a) Bu parçadaki anlatıcı şahsın ruhsal özelliklerini parçadan örnek vererek yazınız.
 b) Bu parçadaki zaman ve mekânı belirleyiniz ve mekânın özelliklerini yazınız. 



. 3. “Gün”e teselli olan büyü nerede? Bir kez yola çıkıldı mı artık ölüm karşısında bile benliğinden zerre bırakmayan, bütün sonuçları, sonuçların her çeşidini gönül dengesi bozulmadan karşılayan, “dün”ünü inkârdan tiksinen yiğit nerede? Yenilmiş fakat hâlâ başı dik, hâlâ efendi adam nerede? O dimdik ve güleç baş ki az sonra pala ile uçacağını bilir de aman dileyecek yerde: “Gün akşamlıdır devletlim; dün doğduk, bugün ölürüz.” der, davasını bırakmaz.
 
Bu parçanın iletisini yazınız. Bu iletiyi yorumlayınız




 4. Aşağıdaki cümleyi ögelerine ayırarak ayırdığınız ögelerin ne olduğunu cümle üzerinde gösteriniz.
 Yusuf, üç gündür, köyüne yakın çiftlikleri, dağı bayırı dolaşmış; önüne gelene koca öküzü sormuştu.




 5. ‘‘Bireyin iç dünyasını esas alan hikâye anlayışı’’nın yapı ve konu özelliklerini yansıtan bir hikâye kesiti yazınız. Yazdığınız metnin yazım ve noktalama kurallarına uygunluğu, değerlendirmeye dâhil edilecektir. 




ÖRNEK SENARYO-2👇


.
.


1. 19. yüzyılın ikinci yarısında Fransa’da parnasizme tepki olarak ortaya çıkmış bir akımdır. Bu akıma mensup şairler, şiirde müzikaliteye ve anlam kapalılığına önem vermişlerdir. Öznel doğa betimlemeleri ile hayallerini oldukça lirik ve duygu yoğunluğuyla ifade etmişlerdir. Fransız edebiyatından Baudelaire, Mallarme, Valery; Türk edebiyatında Ahmet Haşim bu akımın önde gelen isimlerindendir.


 Bu parçada sözü edilen edebî akımı yazınız.




 2. Cumhuriyet Dönemi’nin 1940-1960 yılları arasında “bireyin iç dünyasını esas alan, toplumcu gerçekçi, modernist, millî ve dinî duyarlılıkları yansıtan” hikayeler yazılmıştır. Bu dönemde toplumcu gerçekçi anlayışla yazılan hikâyelerin ortaya çıkış sebeplerinden birini yazınız. 

 



3. …Her şey yerli yerinde idi. Küçük kardeşim sabahleyin aynı saatte uyanıyor. Çay aynı dakikada kaynıyor, küçüğün sefer tasına konacak ekmeğin kokusu yatakta burnuna geliyordu. Sobanın başına çöken küçük, kendi hâlinde, mütevazı ve sevimli sabahımız aynı idi. Babam: — Yavaş yavaş kalkıp giyinmeli, diyordu. Konsolun üstündeki saat sekiz buçuğu dört geçerken annem bana sesleniyordu. — Hadi bakalım Panco, baban hazırlanıyor. 

Bu parçadaki anlatıcıyı ve anlatıcının bakış açısını yazınız.




 5. Cumhuriyet Dönemi’nin 1940-1960 yılları arasında modernist tarzda hikâyeleriyle tanınmış sanatçılarından birini yazınız.



 6. Aşağıdaki cümleyi ögelerine ayırarak ayırdığınız ögelerin ne olduğunu cümle üzerinde gösteriniz. Karşı evden kurtulmak üzere olan güneş, duvarları pembeleştirmişti.

DİĞER 11. SINIF 1.DÖNEM 1.YAZILI ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAAAA


MEB 11.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği



4 Yorumlar

  1. soru cevapları nıye yok

    YanıtlaSil
  2. ıstersek zaten bunlar mebın yayınladıgının aynısı ordan da bakabılirdık bızım ıstedıgımız cevapları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer okumanız var ise yazı başlığında MEB yazıyor..

      Sil
Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk