sponsorlu reklam Admatic -sponsor

MEB 12.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği 2023-2024

  MEB 1. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI, MEB 12.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği, YAZILI SORULARI, 12.SINIF EDEBİYAT YAZILILARI, MEB 1. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEKLERİ, MEB 1. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEK ORTAOKUL, MEB 1. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEK LİSE,


derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için MEB 12.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği  üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

MEB 12.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği


MEB yazılı örneği yayınlarken örnek senaryo-1 örnek senaryo-2 şeklinde yayınlamıştır. Burada da örnek soru adedi 4-5 'tir. Biz aşağıda örnek yazılıları paylaşalım

ÖRNEK SENARYO-1👇

. 

1. Toplumsal değişimin dilimizi nasıl etkilediği ile ilgili en az beş cümleden oluşan bir paragraf yazınız. Yazdığınız paragrafın yazım ve noktalama kurallarına uygunluğu, değerlendirmeye dâhil edilecektir. 


 2. O gün kravat takmıştım. Kimden almıştım bu kravatı? Bilmem, anam bulmuş bir yerlerde. Bizim evlerde yoktur böyle şeyler. Şimdi sırası mı? Hay Allah… Kimindi peki? Lacivert üstüne kırmızı çizgili buruş buruş bir eski kravat. Kimindi o? Bu parçada kullanılan bir anlatım tekniği belirleyiniz. Belirlediğiniz anlatım tekniğinin parçadaki işleviyle ilgili görüşlerinizi kısaca açıklayınız.


 3. Maral başını kaldırdı. Karanlık, gözlerine doldu. Yusuf para yollar yollamaz ilk işi bir kandil aldırmak olacaktı. Gaz yağı şişesini bir doldurdular mı bir ay giderdi. Biraz çabuk biterdi ama olsun, geceleri ışıkta dolaşırlardı. “Bitmek” sözcüğünün bu parçadaki anlamını yazınız. Bu sözcüğü mecaz anlama gelecek biçimde bir cümlede kullanınız. 



4. Küçürek hikâye türüne özgü yapı, dil ve anlatım özelliklerine dikkat ederek en az beş kelimeden oluşan küçürek bir hikâye yazınız.





ÖRNEK SENARYO-2👇


.

1. Sosyal medyanın dilimizi nasıl etkilediği ile ilgili en az beş cümleden oluşan bir paragraf yazınız. Yazdığınız paragrafın yazım ve noktalama kurallarına uygunluğu, değerlendirmeye dâhil edilecektir. 


 2. Aşağıdaki sözlüklerin yazarlarını karşılarındaki boşluklara yazınız.
 Divanu Lügâti’t-Türk:………………………....
 Kamus-ı Türki ::………………………....




3. Küçürek hikâye türünün ortaya çıkış sebeplerinden birini yazınız. 

4. Bir evin taş basamağına oturmuş ağlıyor adam. Ağlayan mavi… Ellerini yüzünden çektiği zaman görüyorum o deli mavileri gözlerinde. Birisi, eğilip omzuna dokundu: — Kardeşim! Neden ağlıyorsun? Bir şeye ihtiyacın varsa söyle. Bu parçada işlenen toplumsal değeri yazınız.


5. Aşağıdaki eserlerin yazarlarını eserlerin karşısına yazınız. Korkuyu Beklerken:………………………
 Parasız Yatılı : ……………………

.






MEB 12.Sınıf Edebiyat 1.Dönem 1.Yazılı Örneği

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk