sponsorlu reklam Admatic -sponsor

AYT EDEBİYAT YAPAMIYORUM, NE YAPMALIYIM

AYT EDEBİYAT YAPAMIYORUM, NE YAPMALIYIM,AYT EDEBİYAT YAPAMIYORUM, AYT EDEBİYAT İÇİN NE YAPMALIYIM, AYT EDEBİYAT FULLEMEK İÇİN NE YAPMALIYIM, AYT EDEBİYAT SORUSU ÇÖZEMİYORUM, 
1 ayda edebiyat nasıl FULLENİR, Ayt edebiyat 20 net nasıl yapılır, 1 ayda Ayt edebiyat biter mi
Ayt edebiyat kolay mi, 1 ayda AYT edebiyat, Ayt edebiyat donanım haber, Ayt edebiyat 20 net kaç puan, Ayt edebiyat zor mu


derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  AYT EDEBİYAT YAPAMIYORUM, NE YAPMALIYIM  sorusu üzerine bir paylaşım yapacağız. 


İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız





AYT EDEBİYAT YAPAMIYORUM, NE YAPMALIYIM 

           Değerli çalışkan takipçimiz,

        Bu yazıyı okuyor isen bilmelisin ki geleceğin için kaygı duyuyorsun. Bu süreçte de eksiğini fark etmiş ve buna çare aramak istemektesin. Değerli YKS öğrencisi takipçim. Her sorunun bir çaresi olduğu gibi bu sorunun da yani AYT EDEBİYAT yapamamanın da bir çaresi var. Bunlarla ilgili öncelikle soruna tam bir neden bulmalısın. Yani soruları çözememenin bir nedeni veya bir kaç nedeni olmalı. Bunları gerçekçi bir şekilde bulman hatta yazman mükemmel bir başlangıç olacaktır.

        Nedenler fiziksel ise buna çare bulmak sadece sana kalıyor. Nedenlerin ruhsal ise yardım alacağın birilerini bulman gerekiyor. Nedenlerin ailesel ise maalesef bunu da ailenle konuşarak halletmek, çözmek zorundasın. Peki biz ne yapacağız senin için ? Tabi ki bir öğretmen olarak, eğitimci ve edebiyat öğretmeni gözüyle işin taktiksel kısmına yardımcı olacağız.

    Değerli okurumuz, Öncelikle edebiyat sözel bir ders. Yani unutulmaya çok müsait ve ezber yeteneğinin yüksek olması gerekmektedir. O zaman neler yapacağız.

1- Öncelikle konu sıralaması çok çok önemli sıralamanız şu şekilde olmalı. 
  • Güzel Sanatlar ve Edebiyat
  • Metinlerin Sınıflandırılması
  • Şiir Bilgisi
  • Edebi Sanatlar
  • Türk Edebiyatı Dönemleri
  • İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı ve Geçiş Dönemi
  • Halk Edebiyatı
  • Divan Edebiyatı
  • Tanzimat Edebiyatı
  • Servet-i Fünun Edebiyatı
  • Fecr-i Ati Edebiyatı
  • Milli Edebiyat
  • Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı
  • Edebiyat Akımları
  • Dünya Edebiyatı

2- Konuları özellikle yazarak çalışmanız çok önemli. Özellikle vurgulanan ve önemli gördüğünüz yerleri muhakkak yazmalısınız.

3-Bir konuyu tam anlamıyla anladığınızı fark edince hemen çok çok soru çözmek. Sadece test sorusu değil o konuda klasik sorular da çözmelisiniz. Bu konuda google sizin işinizi kolaylaştıracak. Konunun sonuna çalışma kağıdı yazın ve çıkan çalışma kağıtlarını çözün ÖR: "İslamiyet öncesi edebiyat çalışma kağıdı"

4- Bir konuyu bitirdiniz, yeteri kadar test çözdünüz, çalışma kağıtlarınız da tamam sırada biraz emek vererek kendi kısa cevaplı sorularınızı yazmak olmalı. O konuya özel kısa cevaplı sorular yazmalı ve kendi kendinize ara ara sormalısınız. Örnek kısa cevaplı soru : İslamiyet öncesi edebiyatta atasözleri için kullanılan tür nedir ? Cevap: SAV

5- Konu bitti ve her şey tamam ise yeni bir konuya geçmek. 

6- Yeni konu da aynı taktikle bitirilmeli

7-  Eski konu bitti + yeni bir konu daha bitirdiniz. Şimdi sırada bu iki konuyu birlikte tekrar etmek. Birlikte kapsayacak şekilde sorular çözmek. Böylece her eski konu tekrar edilmiş olacak. Bu arada da eski konunun yeni konuyla olan ilişkisi olduğundan aradaki benzer ve farklı yönleri de çıkarmış olacaksınız. ( ÖSYM karşılaştırma sorularını çok sorar.

8- Genel tekrar testleri çöz

9- Edebiyat denemeleri çöz

10- Sonra gel bana dua et :))))))


HEPSİ BİTTİ :)
 

İYİ ÇALIŞMALAR

AYT EDEBİYAT YAPAMIYORUM, NE YAPMALIYIM




AYT EDEBİYAT YAPAMIYORUM, NE YAPMALIYIM,AYT EDEBİYAT YAPAMIYORUM, AYT EDEBİYAT İÇİN NE YAPMALIYIM, AYT EDEBİYAT FULLEMEK İÇİN NE YAPMALIYIM, AYT EDEBİYAT SORUSU ÇÖZEMİYORUM,

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk