sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 170

 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023,KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022-2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 



.
.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 170

9. İğnem düştü yakamdan / Gel arkamdan arkamdan…
Sen arkamdan gelirsen, / Ben korkmam Kaymakamdan!..

Romanın içinde yukarıdaki mâninin geçmesi toplumcu gerçekçi yazarlar için nasıl bir çıkarımda bulunmamızı sağlar? Açıklayınız.

Cevap: Yazarlar, gerçekçi bir atmosfer oluşturmak adına dil özelliklerini o toplumun gerçeklerine göre kurgulamaktadır. Yani o yörede hangi dil konuşuluyorsa nasıl ağız yapıları varsa kültürel anlamda hangi zenginlikler yer alıyorsa yazar da bunları olduğu gibi kullanmaktadır. Eser daha gerçekçi olmaktadır.

10. Yaptığınız araştırmadan hareketle “Yılanların Öcü” romanıyla dönemin diğer romanları arasındaki benzerlikleri açıklayınız.

  • Cevap: Diğer romanlar gibi bu romanda da toplumun yaşadığı sorunlar öne çıkarılmıştır. Kahramanlar iyi ve kötü güçlü ve zayıf olmak üzere kümelenmiştir. Dil yöresel özelliklere uygundur. Halkın çıkarları hep ön plandadır.

1. ETKİNLİK

Sınıfta köy ve şehir yaşamı arasındaki farklılıkları karşılaştırınız. “Yılanların Öcü” romanının yazıldığı dönemden bugüne köy hayatındaki değişiklikleri değerlendiriniz.

  • Cevap: Köyde yaşamak şehir hayatına göre daha doğaldır. Bol bol temiz havanın hâkim olduğu, şehrin hem çevre hem de hava kirliliğinden oldukça uzaktır. Şehirde yaşarken oldukça gürültülü, kirli ve kalabalık ortamlara maruz kalırsınız. Ama köy hayatında ise böyle bir şey pek söz konusu olmaz. Köylerde bugün daha az teknolojik ve altyapı hizmeti söz konusu olsa da yine de internet sayesinde artık herkes derdini rahatça anlatabilmektedir.

2. ETKİNLİK

“Yılanların Öcü” romanıyla sinema filmi arasında ne gibi farklılıklar vardır? Açıklayınız.

  • Cevap: Film kitaba tam olarak bağlı kalmaz. Bunun yanında kitabı okurken kullandığımız hayal gücümüz film ile azalırken yine de filmde sonuçta daha fazla hareket olduğundan ilgi de daha fazla olur.

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki eserleri tabloda verilen özelliklere göre işaretleyiniz.

  • Cevap:
Yaprak DökümüSaatleri Ayarlama EnstitüsüYılanların Öcü
Toplumsal fayda gözetilmiştir.
Sade, açık ve anlaşılır bir dil kullanılmıştır.
Bireyin iç dünyası yansıtılmıştır.
Nesil çatışması üzerinde durulmuştur.
Ağız özelliklerine yer verilmiştir.

12. Sınıf Ordinat Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 170 

.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-
12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk