sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 24

   12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları2022 2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 24



.
.SAYFA- 24

 

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metinde geçen “popüler kültür, tüketim nesneleri” kelime gruplarının anlamını metnin bağlamın­dan hareketle açıklayınız.

Cevap:

 

  • Cevap:

Popüler kültür: Popüler Kültür veya Pop Kültürü, 20. yüzyıldan sonra özellikle toplumsal modernleşme ile toplu kültür olarak yayılan, kavram olarak kültürel gelişmeleri ve günlük uygulamaları kapsamakta, aynı zamanda genel ve tarafsız olarak eski halk kültürü kavramı yerine geçmekte

Tüketim nesneleri: Tüketim; üretilen mal ve hizmetlerin, gereksinim ve istekleri karşılamak amacıyla insanlar tarafından kullanılmasıdır. Tüketim nesneleri ise tüketilen şeylerdir.

2. İngilizcenin Türkçe üzerindeki etkisi ne şekilde olmaktadır? Açıklayınız.

  • Cevap: İngilizceye odaklanan bir nesil olarak ana dilimizi koruyabiliyor muyuz tartışılır. Görünen o ki Türkiye’de bu konuya yeterince önem verilmiyor. Bir ok dir tutturduk gidiyoruz. Farkında olmadan kullandığımız o kadar çok İngilizce kelime var ki bu da Türkçenin dejenere olmasına neden oluyor.

3. Metinden hareketle dünya üzerinde değişmeyen dil var mıdır? Yorumlayınız.

  • Cevap: Hayır yoktur. Metinde de zaten şu kısım bu fikrimizi doğrulamaktadır: “Tüm dillerin zamanla değiştiği, bazılarının öldüğü, yeni kuramsal ve teknolojik gelişmeler sonucunda özel alan dillerinin doğduğu ve kullanıldığı artık herkes tarafından bilinmektedir.”

4. Metni oluşturan birimlerde ele alınan yardımcı düşünceleri ve metnin ana düşüncesini belirleyiniz.

  • Cevap: Dünyadaki tüm dillerin değiştiği, dilimizin de yabancı dillerin etkisinde kaldığı yardımcı düşünceleri vardır. Ana düşünce ise ana dilimizi korumanın önemidir.

5. Dildeki değişim ve gelişimin ana nedenleri nelerdir? Belirtiniz.

  • Cevap: Dilin Tarihî Süreç İçerisindeki Değişimini Etkileyen Sebepler:

Kültürün Dile Etkisi. Dil sosyal bir varlık olduğundan değişimdeki en büyük payı toplumun her türlü maddi ve manevi değeri olan kültür alacaktır.

Coğrafyanın Dile Etkisi

Dinin Dile Etkisi

Teknolojinin Dile Etkisi

Siyasal Yaşamın Dile Etkisi.

.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-24

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk