sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 22

   12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları2022 2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 22



.SAYFA- 22

 

3. METİN --

HAZIRLIK SORULARI

1. Etrafınızdaki iş yeri tabelalarını inceleyiniz. Tabelalarda kullanılan dille ilgili tespitlerinizi sınıfta pay­laşınız.

Cevap:

  • Cevap: Ne yazık ki birçok tabelanın yabancı dillerden alıntılanan kelimelerden oluştuğunu gördüm. Bu da halkın veya esnafın aslında ana dile gerekli önemi vermediğinin ve dilimizin gittikçe bozulduğunun bir göstergesidir.

2. Dünyada anadili Türkçe olan insan sayısı hakkında araştırma yaparak sonuçlarını sınıfta paylaşınız. Yunus Emre Enstitüleri hakkında araştırma yapınız (Etkinliğe yöneliktir).

  • Cevap: Dünya nüfusunun yüzde 3’ü dilimizi konuşuyor. Türkçe dünya dilleri arasında 5. sırada yer alıyor. Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Şükrü Haluk Akalın’ın yıllardır süren çalışmaları Türkçe’nin dünyada sık kullanılan diller arasında olduğunu gösteriyor.

3. Genel ağ kullanımı Türkçenin kullanımını nasıl etkilemiştir? Tartışınız.

  • Cevap: Araştırma sonucunda, internet ortamında yazı dilinin rast gele ve özensiz olarak kullanıldığı, kelimelerin yazımında kısaltmalara ve konuşma dili unsurlarına yer verildiği belirlenmiştir. İngilizce kuralların ve İngilizce kelimelerin Türkçenin yapısını bozduğu ve dilde yozlaşmaya neden olduğu gözlenmiştir.
.
.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023
12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-22

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk