sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 25

   12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları2022 2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 25



.
.SAYFA- 25

 

6. Okuduğunuz metnin bir makaleden alınmış olması metnin üslubunu nasıl etkilemiştir? Metinden örnekler vererek açıklayınız.

Cevap:

 

  • Cevap: Metnin daha nesnel ifadelerle dolu olmasını sağlamıştır. Çünkü amaç belgelerle bir durumu ispatlamaya çalışmaktır. Bu nedenle de öznel yargılar bu tür metinlerde çok kullanılmaz. Süslü sanatlı bir dilden kaçınılır. Sade herkesin net anlayacağı ifadeler kullanılmıştır.

7. Metinden hareketle Türkçenin diğer dillerden etkilendiği dönemleri açıklayınız.

  • Cevap: İslam dinin kabul edilmesinden sonra ise Arapça ve Farsçadan önemli ölçüde etkilenmiştir. Daha sonraki dönemlerde ise Avrupa kültürünün etkisinde kalınması sonucunda, Türkçe 16. Yüzyıldan itibaren Fransızcanın, 19. Yüzyıldan itibaren ise İngilizcenin etkisine girmiştir.

8. Bilgilendirici metinlerde yazar ile anlatıcı aynı kişidir. Okuduğunuz metinde yazarın bakış açısını belirleyiniz. Yazarın konuya yaklaşımı öznel mi yoksa nesnel midir? Açıklayınız.

  • Cevap: Yazarın konuya bakış açısı nesneldir. Araştırmalara belgelere dayalı bir yaklaşımı vardır. Bunun yanında anlatıcı ile yazarın aynı kişi olması ise metni daha inandırıcı kılmış, okurun metnin güvenirliliğine inanmasını kolaylaştırmaktadır.

9. Okuduğunuz metinden hareketle metnin görselini yorumlayınız.

  • Cevap: Kitabı hazırlayanlar metne görsel koymayı unutmuşlar bu insanlara sadece yüksek sesle gülmeliyiz sevgili öğrenci kardeşlerimiz 😀

10. Okuduğunuz metni yazılış amacı, hedef kitlesi ve konusu bakımından aşağıdaki tabloya göre değerlendiriniz.

Yazılış amacı

  • Cevap: Metnin amacı ana dil bilincini geliştirmek ve yabancı etkilere karşı dil bilincini kuvvetlendirmektir.

Hedef kitlesi

  • Cevap: 12. Sınıf edebiyat öğrencileri ve okumayı seven herkes.

Konusu

  • Cevap: Dilin gelişimi, dilin yabancı dillerin etkisinde kalması, dil bilincinin önemi

ETKİNLİK

Türkçenin dünyada geçerli bir dil olması için neler yapılabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Türkçe, mayasından, yapısından gelen nitelikleriyle kendine özgü, güçlü ve şiirli anlatım olanakları, anlatım yolları bulunan zengin bir dildir. Türkçeyi bir bilim dili haline getirirsek Türkçede muhteşem eserler verirsek bütün dünyada da Türkçeye olan ilgi artacak ve dünyada geçerli bir haline gelecektir.

 

.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk