sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 60

      12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI, 12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 60

 

.Metni Anlama ve Çözümleme


.1. Metnin temasını ve konusunu belirleyiniz.

SORUNUN CEVABI VE HİKAYE TAHLİLİ İÇİN TIKLAA


2. Klasik hikâyede olaylar sebep-sonuç ilişkisi içinde bir olay örgüsüyle verilir. Bu hikâyede olaylar, ne şekilde düzenlenmiştir? Açıklayınız.

Bu hikaye modern tarzda yazılmıştır. Klasik hikayeden daha farklı tarzda durum hikayesine yakın bir tarzı vardır.


3. Yoksulluk İçimizde hikâyesinin kahramanları Süheyla ve Engin arasındaki çatışmanın kaynağı nedir? Süheyla’nın çatışma yaşadığı başka durum veya kişiler var mıdır?

Temel çatışma dünya görüşü farklılığıdır. Süheyla:

Lise hayatından sonra annesinin emekli maaşının yetersizliğinden dolayı çalışmaya başlayan bir kızdır. Zenginlik hayalleri olmayan bir karakterdir. Bu yüzden ilişki yaşadığı Engin’in bunlardan bahsedişlerinden hoşlanmaz. Engin:
Bir yandan okuyup bir yandan çalışan, fakirlik içinde büyüdüğü için zenginlik hayalleri kuran ve bunu elde etmek için mücadele eden bir karakterdir.

Süheylâ ile Engin’de yaşanan kültürel değişim ekse ninde meydana gelen doğu-batı çatışması konu edinir.


4. Hikâyede şehir hayatının kalabalıklığı, gürültüsü arasında Süheyla’nın “Hayyaalelfelâaah...” sözüne özellikle ilgi göstermesi ile yazar nasıl bir ileti vermek istiyor? Açıklayınız.

Hayyaalelfelâaah: haydi kurtuşuşa, felaha demektir.  Burada kurtuluşun dini ve milli değerlerde olduğu iletisi verilmek istenir.


5. Yoksulluk İçimizde başlığı ile metnin teması arasında nasıl bir ilgi kurulmuştur? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.

Hikayede görünen bir yoksulluk vardır. Engin bu yoksulluktan kurtulmak için çalışır. Ancak Anlatılmak istenilen ise insanın içinde ruhunda kalbinde olan yoksulluktur. Asıl doyurulması gereken de bu açlık bu yoksulluktur.

.

.


DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 



12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI



DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk