sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 61

      12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI, 12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 

 

.

.6. Hikâyede zaman, düz bir şekilde mi yoksa geriye dönüşlerle mi ilerliyor? Yazarın böyle bir teknik kullanmaktaki amacı nedir?

geriye dönüşlerle ilerlemektedir. Bu teknik modern anlatım tekniklerinden biridir. Böylece yazar olay kişi ve durumlar hakkında merak uyandırmakta hikayeyi daha estetik ve sürükleyici hale getirmektedir.



7. Hikâyede kullanılan mekânları belirleyiniz. Yazar, mekânlarla bireyin iç dünyası arasında nasıl bir ilişki kurmuştur? Açıklayınız.

SORUNUN CEVABI VE HİKAYE TAHLİLİ İÇİN TIKLAA


8. Metinden yazara özgü dil ve anlatım özelliklerini çıkarınız.

SORUNUN CEVABI VE HİKAYE TAHLİLİ İÇİN TIKLAA


9. Hikâyede hangi anlatım tür ve teknikleri kullanılmıştır? Bu anlatım tür ve tekniklerine metinden örnek cümleler gösteriniz.

anlatım türleri: Öyküleme- Betimleme

Anlatım teknikleri: İç konuşma, İç çözümleme, Anlatma, Gösterme, Geriye dönüş


10. Aşağıdaki soruların cevaplarını yazınız.

a) Hikâyede hâkim, kahraman ve gözlemci bakış açılarından hangisi kullanılmıştır?

.......................hakim bakış açısı.......................................


b) Seçilen bakış açısı, anlatımı nasıl etkilemiştir?

............Yaşanılan olayların öncesini ve sonrasını bilen, kahramanların içlerinden geçirdikleri duygu ve düşünceleri bilen, ruh hallerini betimleyen hakim bir üslup vardır. ..........................................


c) Bakış açısı, hikâye boyunca değişiyor mu? Açıklayınız.

.........bazı kısımlarda gözlemci bakış açısı vardır demek mümkün ...........................................



11. Mustafa Kutlu, tasavvuftan etkilenen yazarlarımızdandır. Hikâyede tasavvuf düşüncesinin izlerini görmek mümkün mü? Düşüncelerinizi sözlü olarak açıklayınız.

Mümkündür. Maddiyattan çok maneviyatın önemli olduğunu hırsların dünyalık olduğunu ve kişiye zarar verdiğini hikayeden anlayabiliyoruz.


12. Yoksulluk İçimizde; biçim, içerik, dil ve üslup özellikleri bakımından olay ya da durum hikâyesi geleneklerinden birine bağlanabilir mi? Açıklayınız.

Durum hikayesine daha yakındır diyebiliriz. Kişilerin iç dünyalarının duygularının ve hayallerinin geniş yer tutması vs. gibi nedenlerde dolayı


13. Çevrenizde para için evlilik yapan insanlar var mı? Bu tür bir anlayış toplumumuzun değerleriyle uyuşuyor mu? Tartışınız.

Elbette var.. toplumumuzun değerleriyle uyuşmuyor ancak bu tip insanların varlığını da aşikar.


.

.


DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 



12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI



DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk