sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9.sınıf Tarih 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu 2024

 9.sınıf Tarih 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu,9.sınıf Tarih 2.dönem 1.Yazılı Soruları,9.SINIF TARİH YAZILILARI,9.SINIF TARİH 2.DÖNEM 1.YAZILI,


derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9.sınıf Tarih 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu 2024) üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


: derskonum.com


ESKİŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ 2023 - 2024 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI TARİH DERSİ 9. SINIFLAR 2. DÖNEM 1. SINAV ÖRNEK SORULAR ** 

1. Babillerde görülen hukuk uygulamalarıyla ilgili aşağıdaki soruları yanıtlayınız.(5+5=10 puan) 

a)Kısas ne demektir? Kısaca açıklayınız. 

b)Kısas uygulamasının amacını yazınız. 




2. Orta Çağ’da toplumların bir kısmı yerleşik, bir kısmı göçebe yaşardı. Göçebe halk ile yerleşik yaşayan halkın yaşam biçimlerinden kaynaklı olarak askeri yapıları ve askeri güçlerini karşılaştırarak yazınız.(10 puan)



 3. Orta Çağ’da Roma Hukuku’nun temelini oluşturan 12 Levha Kanunları hangi ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır, yazınız. (10 puan) 



4. Orta Asya Türk tarihi ile ilgili aşağıdaki soruları yanıtlayınız.(5+5=10 puan)

a)Orta Asya için Türkiye kelimesinin ilk kez hangi devletin kaynaklarında geçtiğini yazınız. 

b)Orta Asya’daki kurganlarda eşyalara rastlanması neyin kanıtıdır, yazınız. 


5. Orta Asya’da yaşayan Türk boyları daha çok konar-göçer yaşam tarzına sahiptiler. Bunda yaşadıkları bölgenin kurak, verimsiz bozkırlardan oluşması etkilidir. Konar-göçer yaşam tarzının Türklerin ekonomik faaliyetlerini nasıl yönlendirdiğini açıklayınız.(10 puan) 


6. Türklerin anayurtları Orta Asya dışına yaptıkları göçlerin siyasi nedenlerine iki örnek veriniz.(5+5=10 puan) 7. IV. yüzyılda gerçekleşen Kavimler Göçü’ nün Roma İmparatorluğu’na etkisini yazınız. (10 puan) 


8. Arabistan’ın İlk ve Orta Çağlarda büyük devletlerin ilgisini çekmemesinin ve istilalara uğramamasının nedenini yazınız.(10 puan) 9. İslamiyet öncesi Arabistan ve çevresi ile ilgili aşağıdaki soruları yanıtlayınız.(5+5=10 puan)

 a)İslamiyet’in doğduğu yıllarda Orta Asya’da egemen olan Türk devletinin adını yazınız. 

b) Ficar Savaşları ne demektir? Kısaca yazınız. 


10. İslamiyet’in yayılmasına özellikle Mekkeli zenginlerin engel olmaya çalışmasının nedenini kısaca yazınız. (10 puan)


9.sınıf Tarih 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu,9.sınıf Tarih 2.dönem 1.Yazılı Soruları,9.SINIF TARİH YAZILILARI,9.SINIF TARİH 2.DÖNEM 1.YAZILI,


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk