sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf İnkılap Tarihi 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu 2024

12.Sınıf İnkılap Tarihi 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu,12.sınıf Tarih 2.dönem 1.Yazılı Soruları,12.SINIF TARİH YAZILILARI,12.SINIF TARİH 2.DÖNEM 1.YAZILI,


derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.sınıf Tarih 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu 2024) üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


: derskonum.com


ESKİŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ 2023 - 2024 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI TARİH DERSİ 12. SINIFLAR 2. DÖNEM 1. SINAV ÖRNEK SORULAR **



12.Sınıf İnkılap Tarihi 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu 2024

 1. Atatürk İlkeleri ile ilgili aşağıdaki soruları yanıtlayınız.(5+5=10 puan) 

a)Vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için elindeki tüm imkânları kullanarak politikalar üreten, sosyal adaleti ve düzeni sağlamayı amaçlayan devlet modeline Sosyal Devlet denir. Sosyal Devlet anlayışı Atatürk ilkelerinden hangisinin amaçlarını gerçekleştirmeye yöneliktir, yazınız. 

b)Atatürk İlke ve İnkılaplarını donuk, durağan olmaktan ve ilerleyen dünyanın gerisinde kalmaktan koruyan İnkılapçılık ilkesidir. İnkılapçılık ilkesinin hangi özelliği yukarıda verilen durumu sağlamaktadır? 


2. I.TBMM’nin yasa çıkararak gerçekleştirdiği inkılabın adını yazınız.

(10 puan ) 



3. Yeni Türk Devleti’nde hukuk sistemi ile ilgili aşağıdaki soruları yanıtlayınız.(5+5=10 puan) 

a)Yeni Türk Devleti’nde çağdaş hukuk sistemini uygulayacak insanlar yetiştirmek amacıyla açılan ilk mektebin adını yazınız. 

b)Türk Medeni Kanunu kadın haklarını hangi yönde etkilemiştir, yazınız. 



4. Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim öğretim birliğini sağlayan kanunun adını yazınız.(10 puan) 



5. Türkiye Cumhuriyeti Devleti takvim, saat ve ölçülerde değişikliğe gitmekle neyi amaçlamıştır? Kısaca yazınız. (10 puan) 



6. 1929 yılında yaşanan Dünya Ekonomik Bunalımı Türkiye’de Atatürk ilkelerinden hangisinin ön plana çıkmasına neden olmuştur? Yazınız.(10 puan) 



7. Hıfzısıhha Enstitüsü’nün (1925) kuruluş amacını yazınız.(10 puan) 



8. Ülkemizde her bireye millî tarih bilinci içinde, vatan ve millet sevgisinin aşılanması ile ulaşılmak istenen amacı kısaca yazınız.(10 puan) 



9. I.TBMM’de farklı gruplar olmasına rağmen parti ya da partiler kurulmaması ile ne amaçlanmıştır? Kısaca yazınız.(10 puan) 



10. 1926’da İzmir’de kendisine karşı düzenlenmek istenen suikastın önlenmesi sonrasında Mustafa Kemal “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” demiştir. Mustafa Kemal bu sözüyle suikastçıların gerçek amacının ne olduğunu vurgulamıştır? Kısaca yazınız.(10 puan) 



** Bu örnek yazılı sınav soruları 9 Şubat 2024 tarihinde yapılan İl Zümre Öğretmenler Kurulu toplantısında il/ilçe alan zümre öğretmenlerince kararlaştırılan senaryolardan 2. senaryo dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk