sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.sınıf Tarih 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu 2024

11.sınıf Tarih 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu,11.sınıf Tarih 2.dönem 1.Yazılı Soruları,11.SINIF TARİH YAZILILARI,11.SINIF TARİH 2.DÖNEM 1.YAZILI,


derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.sınıf Tarih 2.dönem 1.yazılı Soruları Açık Uçlu 2024) üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


: derskonum.com


ESKİŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ 2023 - 2024 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI TARİH DERSİ 11. SINIFLAR 2. DÖNEM 1. SINAV ÖRNEK SORULAR *


1. İncil’in ulusal dillere çevrilmesinin Kilisenin toplum üzerindeki hâkimiyetine nasıl bir etkisi olmuştur? Kısaca yazınız.(10 puan) 


2. Lâle Devri’nde gerçekleştirilen bilim ve kültür alanındaki yeniliklere birer örnek yazınız.(5+5=10 puan) 

a) Bilim Alanında: 

b) Kültür Alanında: 



3. Fransa’da ihtilal (1789) sonrası kabul edilen anayasada yer alan “Güçler Ayrılığı İlkesi” ne demektir? Açıklayınız. (10 puan) 



4. Osmanlı Devleti ile ilgili aşağıdaki soruları yanıtlayınız.(5+5=10 puan) 

a)Fransız İhtilali’nin etkisi ile Osmanlı Devleti’ne karşı ilk milliyetçi isyanı kimler çıkarmıştır? Yazınız. 

b)Fransız İhtilali sonrasında milliyetçilik akımının etkisi ile Osmanlı Devleti’nden ayrılarak kurulan ilk devletin adını yazınız. 


5. Sanayi Devrimi’nin sonuçları ile sömürgecilik faaliyetlerinin hızlanması arasındaki ilişkiyi nedenleriyle birlikte açıklayınız.(10 puan) 



6. Osmanlı Devleti’nde XVIII. Yüzyıl sonlarında İrad-ı Cedit hazinesinin kurulma amacını yazınız.(10 puan) 



7. Öncesinde birçok ıslahat yapılmasına rağmen ordu ve devlet teşkilatında modernleşmenin asıl başlangıcı olarak Yeniçeri Ocağı’nın kaldırılması (1826) kabul edilmektedir. Bunun nedenini gerekçelendirerek yazınız.(10 puan) 



8. Osmanlı Devleti’nde azınlıklar tarafından açılan okulların zamanla yabancı devletlerin himayesine girmesinin ve bu okullarda azınlıkların milliyetçi duygularla yetiştirilmesinin Osmanlı Devleti’ne vereceği siyasi zararı yazınız.(10 puan) 



9. Osmanlı Devleti XVIII. yüzyılın II. yarısından itibaren “Ülkeye gelecek yabancı uzmanlara uygulanan Müslüman olma zorunluluğunu kaldırmakla” neyi amaçlamıştır? Açıklayınız.(10 puan) 



10. Paris Antlaşması Edirne Antlaşması Berlin Antlaşması Yukarıda verilen antlaşmaları kronolojik sıraya uygun bir şekilde yazınız.(10 puan) *



* Bu örnek yazılı sınav soruları 9 Şubat 2024 tarihinde yapılan İl Zümre Öğretmenler Kurulu toplantısında il/ilçe alan zümre öğretmenlerince kararlaştırılan senaryolardan 2. senaryo dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk