sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Günde Kaç Paragraf Sorusu Çözmeliyim?

Günde ne kadar paragraf sorusu çözülmeli?,  40 paragraf sorusu kaç dakikada çözülmeli?,  Bir günde kaç soru çözülmeli?, Bir paragraf soruları kaç dakikada çözülmeli?, Tyt için günde kaç paragraf çözülmeli, Günde 100 paragraf çözmek, Tyt için günde kaç problem çözülmeli, Yks için kaç paragraf kitabı bitirmeliyim,Günde kaç paragraf çözülmeli yks, 40 paragraf sorusu kaç dakikada çözülmeli, 1 paragraf sorusu kaç dakikada çözülmeli tyt, 20 paragraf sorusu kaç dakikada çözülmeli tyt

Kıymetli takipçilerimiz, bugünkü yazımız sınavlara hazırlanan değerli öğrencilerimiz için olacak. Biz bu yazımızda derskonum.com rehberlik sayfası olarak Günde Kaç Paragraf Sorusu Çözmeliyim? sorusuna değineceğiz. 


Her sınava hazırlanan öğrencinin en çok sorduğu ve farklı cevapların alındığı bir soru : Günde Kaç Paragraf Sorusu Çözmeliyim ? Maalesef bu farklı cevaplar kişinin kendini tanımaması ve eğitim kalite seviyesini bilmemesi nedeniyle de kişiyi ya zorlamakta ya da yanlış yönlendirerek sınava olumsuz etki etmektedir. 

Peki Günde Kaç Paragraf Sorusu Çözmeliyim? sorusunun cevabı ne olmalı. 
Değerli takipçilerimiz öncelikle bu sizin geçmiş yıllarda kitaplarla olan ilişkinize bağlı. Yani ilk ve ortaokul yıllarında kitap okur muydunuz ? Ne sıklıkla kitap okurdunuz? Bu soruların cevabı ile ilgili. Yani daha önceleri düzenli kitap okumuş olmanız  bu alana ve duruma yatkın ve zihnen alışık olduğunuz için soru sayısı net olacaktır. Değilse işler karışık demektir.

Günde Kaç Paragraf Sorusu Çözmeliyim ?
sorusuna kısım kısım cevap verelim.
Günde en az  30 paragraf sorusu çözülmeli.
Seviyeniz iyi ise anlama kabiliyetiniz ve okuma hızınız yüksek ise 40 soru çözülmeli.

Eğer daha önce düzenli kitap okumayıp düzenli soru çözmediniz ise ve soruları anlamakta zorlanıyorsanız ne yapmalısınız?

1- Öncelikle sınav yılında iseniz yani bu yıl zaten sınava girecekseniz artık kitap okumanın size faydası olmayacaktır. Sadece okuma hızınızı artırır. Birazcık da anlama yetiniz gelişir fakat zamanınız kitap okuyacak bitirecek kadar çok değil artık. O yüzden kitaba yoğunlaşmak fayda sağlamaz

2- Bir anda çok soru adedi ile başlarsanız sıkılma ve bıkkınlık gelir. İlk başta az soru sonra kademe kademe artırmanız gerekir. Örneğin ilk ay 20 soru, ikinci ay 25, üçüncü ay 30, dördüncü ay ise 40 ve sonrası düzenli 40 soru olmalı.

3- Paragrafta hangi soru tarzını yanlış yapıyorsanız o tarza yoğunlaşmanız gerekir. Eksiklikleri gidermek için youtube'da çok güzel Türkçe kanalları var size uygun olanı keşfedip devam edebilirsiniz.

4- Ve son olarak asla geriye sarmamanız gerekir. Yani günlük 30 soru çözerken 25'e indirmek sizde körelmeye ve hızınızın yavaşlayıp aşinalık seviyenizi düşürmeye başlar.

Umarım faydalı olmuştur. Hepinize iyi çalışmalar dilerim

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen
Mine ŞAHİN
Günde ne kadar paragraf sorusu çözülmeli?,  40 paragraf sorusu kaç dakikada çözülmeli?,  Bir günde kaç soru çözülmeli?, Bir paragraf soruları kaç dakikada çözülmeli?, Tyt için günde kaç paragraf çözülmeli,



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk