sponsorlu reklam Admatic -sponsor

İSMAİL GÖÇER HERKES NEREDE İSİMLİ ÖYKÜ KİTABI

 İSMAİL GÖÇER’İN HERKES NEREDE İSİMLİ ÖYKÜ KİTABI ÇIKTI, İSMAİL GÖÇER HERKES NEREDE, İSMAİL GÖÇER KİTAPLARI,

derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için İSMAİL GÖÇER’İN HERKES NEREDE İSİMLİ ÖYKÜ KİTABI ÇIKTI üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

İSMAİL GÖÇER HERKES NEREDE KİTABI
İSMAİL GÖÇER HERKES NEREDE


İSMAİL GÖÇER’İN HERKES NEREDE İSİMLİ ÖYKÜ KİTABI ÇIKTI

Değerli edebiyatsever takipçilerimiz,

Bu yazımızda edebiyat dünyasının yeni isimlerinden olan İsmail Göçer’in yeni kitabı  “Herkes Nerede” isimli yapıttan bahsedeceğim.  Değerli yazarımızın daha önce dört kitabı edebiyat dünyasına birer armağan gibiydi. İlk üç kitabı şiir türündeydi. Bu şiir kitapları, şairin kendi ifadesi ile “ Üçüncü Yeni” akımını başlatacak derecede kaliteli şiirleri, imgeleri, metaforları barındırmaktaydı. Dördüncü kitabı ise kendi adına yenilik yaptığı bir kitaptı. Şairliğinin ön plana çıktığını hem kendisi hem de biz edebiyatseverler tarafından bilindiği için dördüncü kitabı bir öykü kitabı olmasından ötürü büyük yenilik idi. Bu kitap bize gösterdi ki hem şairliği hem de yazarlığı ile edebiyat dünyasında adından ilerleyen zamanlarda fazlaca söz ettirecek.  Dört kitabın ardından bu kitapla birlikte kendisinin de ifade ettiği gibi “beşi bir yerde” tamamlandı artık. “Beşi bir yerde” yi biz edebiyatseverler de edebiyat dünyasına birer armağan olarak kabul ederek kitaplığımızdaki yerine koyuyoruz. 


Günümüze en yakın sırası ile “beşi bir yerde”

İSMAİL GÖÇER KİTAPLARI
İSMAİL GÖÇER KİTAPLARI


  • Herkes Nerede(Öykü)
  • Gönül Dili ve Edebiyatı (Öykü)
  • Hindistanbul Masalı  (Şiir)
  • İçimi Gösteren Kelimeler (Şiir)
  • Corona Günlerinde Aşk (Şiir)

 



Gelelim  “Herkes Nerede” öykü eserine. Yine bir sabah vakti sürprizle kitabı bana uzattığında her zamanki şaşkınlığımla ve heyecanla aldım kitabı. Tabi aslında şaşırmamak da gerek. Bu denli dolu ve üretken birinden pat diye: “Yeni kitabım çıktı.” artık alışıla geldik bir durum ve cümle olmalı. Heyecanla aldım ve bu nadide eseri okudum. Sizler için de burada naçizane görüşlerimi paylaşmak isterim.


İSMAİL GÖÇER’İN HERKES NEREDE İSİMLİ ÖYKÜ KİTABI
İsmail Göçer Herkes Nerede

    Kitap, 4 kısa şiir, 6 küçürek öykü ve 10 adet hikayeden oluşmaktadır. Kitaptaki şiirler; şairliğinin izlerini taşıyan anlam kapalılığının, imgenin, mecazın ve çağrışımlı dilin ürünü. Küçürek hikayeler ise hem şairliğinin hem de yazarlığının verdiği tecrübe, birikim ve üretkenliğin ortaya çıkardığı enfes değerli ürünler olmuş. Hikâyeler ise gayet tadında. Hem fantastik öyküler var. Hem olay barındıran klasik öyküler var. Hem de modern hikaye diyeceğimiz bireyin kozmik beninin ifade edildiği öyküler var.



        Şaşırtıcı şekilde ilk öyküsü “Issız Adam”da, kısa net cümlelerle başlamış kitabında. Dili, genelde süslü ve sanatsal kullanmasına alışmıştık. Sonraları bu şaşkınlık yerini tekrar sakinliğe bıraktı ve gördük ki yine uzun cümlelere, bol sıfatlı betimlemelere, süslü, şairane bir dille devam etmiş. Bazı öykülerinde herkesin anlayacağı bir dili tercih ederken bazı hikayelerde de daha edebi bir dil kullanmış. Böylece her okur tipine seslenmek istemiş. Bazı hikayeleri merakla okuyup sona ulaşmak isterken hikayede bir sonun olmaması hem sarsıcı hem de hayal gücünü devreye alıcı bir oyun olmuş. 

    “Yıldırım Tanrısı” öyküsünde, isteklerinin peşinde ne olursa olsun koşan cesur birini; “Sevda Sokağı” nda, edebiyatsever birinin ruh halini; ”Üç Gümüş Çocuk” eserinde, fantastik bir durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen bir kişiyi; “Taşın Suçu Yok” öyküsünde paranoyak düzeye ulaşan birinin kendi hayatını nasıl hezeyana verdiğini; “Hoşça Bak Kendine” hikayesinde de pişmanlık dolu bir hayatın itiraf düzeyinden temenni düzeyine nasıl geçtiğini çok hoş bir şekilde bizlere sunmuş. 

        Şairimiz, yazarımız yine her eserinde olduğu gibi bu eserinde de kendi iç dünyasında kendi küçük evreninde mutlu bir portre çizmiştir. Bir sanatçının dünya görüşü ve sanat anlayışının izahı veya  tezahürü olacak ki bu artık tüm eserlerine yansıyan bir durum olmuş. Biraz can sıkıcı cümlelerle okurun gözüne sokarcasına insanlardan kaçtığını, insanlardan nefret ettiğini ve insanların kendi emelleri, dünyası, hırsı yüzünden basit olduğunu ifade ediyor. Kendisini onlardan ayrı tutan yazar; bazı öykülerinde kendini insanlardan ayırıp iyi bir yere, makama, anlayışa koyup diğer insanları eleştirmiş. “İnsanlarla haşır neşir oldukça hayvanlara olan ilgim, sevgim artıyor.” , “Acınası insanoğlu!” ,  “Şehri insansız ve kirsiz hale getiren….”, …asık suratlı simalar…” , “Söz söyleyecek insan ne kadar azsa anlayacak insan da o kadar az.”, “… diğer kefedeki insanların ucuzluğu” kitaptaki onlarca örnekten sadece bir kaçı.  Bu; insanları kötü, anlaşılmaz, art niyetli, ucuz kısaca hakir görmesinin elbette nedenleri vardır ancak anlıyoruz ki yazar bir kabullenişin ve dışa kapanmanın çığlığını bu şekilde atıyor. Son öyküsünde içine ve kendi evrenine kapanıp mutlu ve huzurlu görünmenin aslında öyle olmadığını adeta okura itiraf ediyor. Bu çok açık ve net şekilde göze çarpıyor. Ki  “Benimki bir iç savaş hikayesi” derken ne güzel özetlemiş. Hem son öyküsü bize bunu çok iyi açıklamakta. Öyküden alıntı yaparak burada sürprizi bozmayayım. Okurken size ne ifade ettiği çok daha önemli.

        Gelelim en sevdiğim kısma. Kitap içerisine serpilmiş ve çoğu dillere pelesenk olmuş sözler var. Kimi çok meşhur bir edebiyatçının kimi bir ses sanatçısının cümleleri. Ama hepsinin ortak yönü edebi ve özlü olması. Bunlar esere birer altın yaldız olmuş. “Sevda Sokağı” adlı öyküsü bir edebiyatçı olarak en beğendiğim öykü oldu. İsimleri, cümleleri özenle seçilmiş ve şiirde de olduğu gibi bir sevda sokağı resmedilmiş. Bir ara okurken etrafıma bakıp sokaktaki çukurlarda Orhan Veli’nin ahı yankılanmadı değil.  Küçürek öyküler ise gerçekten enfes. En sevdiğimi değil en anlamlı ve günümüze en uygun olanını paylaşarak yazıma son vereyim.

“Esnemeyen dalı, rüzgâr kırar.”

Tekrar edebiyat dünyasına bu armağan için teşekkür ederiz. Bu değerli edebiyatçıyla birlikte olmak ona dost olmak hayattaki kazançlarımdan biri. Okuru bol, anlayanı çok olsun değerli candost.

Hepinize iyi okumalar dilerim.



Kitabı sipariş etmek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

İSMAİL GÖÇER KİMDİR
İsmail Göçer





İSMAİL GÖÇER HERKES NEREDE
İSMAİL GÖÇER HERKES NEREDE


İSMAİL GÖÇER’İN HERKES NEREDE İSİMLİ ÖYKÜ KİTABI ÇIKTI,İSMAİL GÖÇER HERKES NEREDE,İSMAİL GÖÇER KİTAPLARI,


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk