sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Cem Yayınları Sayfa 20

11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI CEM YAYINLARI 2023-2024, 11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI,

derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları CEM Yayınları 2023-2024  üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Cem Yayınları Sayfa 20

 


.Metni Anlama ve Çözümleme

1. Okuduğunuz “İlâhî” şiirinde anlamı verilen kelimelerin dışında bilmediklerinizi metindeki bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizi sözlükten kontrol ediniz.

  • Cevap:

avunmak: teselli olmak

Tecelli: ortaya çıkma, belirme, görünme.

Ahi: eliaçık, cömert.

Sufi: Sufi kelimesinin kökü yün anlamına gelmektedir. Arapçada ise sûf kelimesi olarak geçmektedir. Sufi kişiler ilk dönemlerde ibadet ve zühd ile uğraşan ve ”zahid, abid, nasik olarak nitelendirilen kişiler idi. Sufi kelimesi sözlük anlamı ise mutasavvıf manasına gelmektedir.

2. Şiirin temasını belirleyiniz.

Cevap: Allah Sevgisidir.

3. Şiirdeki manevi ve evrensel değerleri belirleyiniz.

  • Cevap: Kardeşlik, insan sevgisi, insanlara yardımcı olma isteği ve dünyada barışın temenni edilmesi gibi manevi ve evrensel değerlerden söz edilmektedir.

4. Okuduğunuz şiirde edebiyat, sanat ve fikir anlayışlarının yansımalarını değerlendiriniz.

  • Cevap: Okuduğumuz şiir tasavvuf inancının örneğini teşkil eder. Tanrı sevgisinin bütün olumsuz his ve hırlardan arınmamın temsili olan bu şiir anlayışının Yunus Emre’nin kişiliği ve şiirinde can bulduğunu görebiliriz.

5. Şiiri tasavvuf yönünden değerlendiriniz.

  • Cevap: Şiirde aranılan istenen aşkın beşeri yani bizim bildiğimiz aşk değil Tanrı’ya yani yaratıcıya olan manevi aşk olduğundan bahsedilir ki bu Tasavvuf inancının özünü oluşturmaktadır.

6. Okuduğunuz şiir ve Yunus Emre hakkında verilen bilgilerden hareketle şiir ve şair arasındaki ilişkiyi değerlendiriniz.

  • Cevap: Yunus Emre Tasavvuf inancına sahip bir şairdir. Bu şiirinde de bu görüşlerinin şiirine olduğu gibi yansıdığını görürüz. Bu da bize onun sözü ile düşüncesinin aklındakiler ile şiirinin aynı doğrultuda seyrettiğini kanıtlar.



11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Cem Yayınları Sayfa 

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-cem-yayinlari-sayfa


KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Cem Yayınları

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk