sponsorlu reklam Admatic -sponsor

NEVRUZ BAYRAMI KONUŞMA METNİ ÖRNEKLERİ

NEVRUZ BAYRAMI KONUŞMA METNİ ÖRNEKLERİ, NEVRUZ BAYRAMI KONUŞMA METNİ, NEVRUZ GÜNÜ KONUŞMA METNİ, NEVRUZ İLE İLGİLİ KONUŞMA ÖRNEĞİ, GÜNCEL,

derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için NEVRUZ BAYRAMI KONUŞMA METNİ ÖRNEKLERİ üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız





NEVRUZ BAYRAMI KONUŞMA METNİ- 1-


Sevgili Öğrenciler,
Nevruz Bayramınız kutlu olsun.

Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Bugün, geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı 21 Mart'a rastlamaktadır. Bu günlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri, baharın da başladığı günlerdir. Atalarımız; yeni bir hayat, yeni bir başlangıç demek olan bu tarihi günü, ayni zamanda Ergenekon'dan çıkış bayramı olarak da kutlamışlardır.

Günümüzde de bu bayram; nevruz, sultan navrız, nevruz, yeni gün ve çağan gibi çeşitli adlar altında, ancak özü ortak bir yeni yıl ve bahar bayramı olarak kutlanmaktadır.

Bayram; birlikte sevinme, neşelenme ve eğlenme demektir. Bayramlarımız da karşılıklı sevgi-saygı ve hoşgörünün, ulusça bir arada kardeşçe barış içinde yasama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu sevinç ve kıvanç dolu günlerimizdir. Nevruz, bütün bu güzel duygular yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir senlik günüdür.

Bütün bu önemli özellikleriyle Nevruz, Türk Dünyasında 2800 yıldır coşkuyla kutlana gelmiş olup halen de 200 milyonu askın Türk topluluklarında sevinç ve neşeyle kutlanmaktadır. Her yıl Manisa'da yapılan Mesih Senlikleri ile Söğüt Ertuğrul Gazi/Yörük Bayramları da bu tarihi geleneğimizin yasayan örneklerindendir. Sizlerin de bu bayram gününüzü mutluluklar içinde sevinçle kutlamanızı diliyorum.
Bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramı, sonsuza dek kutlayabilmemiz, bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yasama isteğimize ve bilincimize bağlıdır. Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sıcak günlerini mutlulukla geçirebilmemiz için tüm güzellik ve cömertliğiyle bizi bağrında barındıran doğa ve çevremizle tam bir uyum içinde yasamamız ve onu sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir

Tarihten, atalarımızdan gelen bu güzel geleneği, bu ortak kültür değerimizi sonsuza dek yaşatma ve bize yurt olan doğa ve çevremizi en iyi şekilde koruma bilinç ve arzumuzla Nevruzcunuzu kutluyor ve hepinize sağlık, mutluluk ve basarılar diliyorum.



2-NEVRUZ BAYRAMI KONUŞMA METNİ


Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası

Doğayla daha fazla iç içe, daha barışık ve doğal olayların daha çok farkında bir yaşamı benimseyen atalarımız, güneşin batışını doğuşunu kar yağmasını çeşitli geleneksel kültür unsurlarıyla karşılamışlardır. Daha doğrusu her halk kendi kültürel yaşamı içersinde bir doğal olayı şenliğe dönüştürerek geleneksel hale getirmiştir. Nevruz ise daha büyük anlamlar taşıyan bir şenliği ifade eder. Hem düşsel, hem de katı gerçekçi bir anlamın kültürüdür Nevruz. Çünkü 21 Mart günü, Güneş etrafında dönen bütün gezegenlerin yörüngelerinde başlangıç noktalarına geldikleri, gece ve gündüzün eşitlendiği, bütün kültürlerde soğuk, kötü ve zorlu olarak kabul edilen “kış”ın bitip, “yaz”ın başladığı, doğanın uyandığı, üremenin ve üretmenin başladığı tarihtir.

BAHARIN BAŞLANGICI: NEVRUZ !…
Sayın Dekanım, Değerli dinleyiciler,
Baharın başlangıcı (habercisi), bu güzel Nevruz’da, bu güzel yeni günde sizleri sevgi ve saygıyla, bahar duyguları güzellikleri ile selamlıyorum.
Hepinizin, hepimizin Nevruz Bayramımız kutlu olsun, mutlu olsun, mübarek olsun; Önümüzdeki yeni yıl, cümlemiz için, halkımız için, insanlık için bolluk olsun, bereketli olsun !..
Sevgili Dinleyiciler, Hanımefendiler, Beyefendiler, Kıymetli öğrencilerim, Değerli misafirler,

Bundan bir süre önce değerli dekanımız Sayın Cemal Taluğ beni arayarak bu yılki Nevruz’da, Nevruz Bayramında konuşma yapmamı istediğinde, doğrusu önce “bu iş benim işim değil, ben Nevruz’u ancak sade bir vatandaş kadar biliyorum, ben toplumun huzuruna çıkıp ta ne söyleyeceğim” diye tabir-i caiz ise biraz nazlandım ve affımı istedim, hatta Nevruz konusuna benden çok daha hakim olan birisini bulalım ve o bize bu bayramı, çıkışını, tarihçesini, gelişini, muhtelif safhalardan geçişini, değişik coğrafyalarda kutlanışını anlatsın dedim, fakat sevgili kardeşim, aziz dekanım usta bir taktisyen olduğu için ısrar etti ve beni de ikna etti, ben de böylece nevruz için sizlerin karşısına çıktım. Düşündüm ki ziraatçıdan, tarımcıdan, her halde bizden daha fazla toprağı, tarlayı, bağı-bahçeyi, çayırı, çimeni, böceği, baharı, bereketi seven ve insanlığa bu alanda hizmet edecekler vardır, ama biz de varız, ama biz de hizmet yapıyoruz ve yaparız, herhangi bir noksanımız olursa, sür-çü lisan edersek de affola !…

Aziz Dostlar,
Belki daha önceki zamanlarda da kutlanmış olabilir, fakat bizim bildiğimiz kadarıyla Nevruz Bayramını biz iki yıldır fakültemizde kutluyoruz, bu da üçüncüsü, bu bakımdan daha başka alanlardaki bütün gayretli ve başarılı çalışmaları için saygıdeğer dekanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli Dinleyiciler,
Fakültemizde iki yıldır kutladığımız Nevruz Bayramlarında değerli dostum ve sevgili kardeşim Prof. Dr. Orhan Kavuncu Bey sizlere hitabetti, belki de bu yıl değişik bir yüzün konuşması arzulandığı için ben huzurlarınızda bulunuyorum. İtiraf etmeliyim ki ben bu konuda, konuşmamda ondan yararlandığım kadar başarılı olamayabilirim. Beni sizlere konuşma yapmaya cesaretlendirdiği için Orhan Kavuncu’ya da teşekkür ediyorum.

Aziz Dostlar,
Sözcüğün etimolojisine, çıkışına ve kökenine bakacak olursak, Nevruz Farsça bir kelime, malumları olduğu üzere New=Yeni, Rûz=gün, Nevruz da yeni gün demek, yeni bir yılın başlangıcı demek. Nevruz İran’ın, Turanın ve Top yekûn Orta Doğu halklarının nerede ise Adem Peygamberden beri bildiği ve kutladığı bir bayram demektir. Nevruz bugündür, yani 22 Mart Nevruz günüdür, Nevruzumuz tekrar kutlu olsun !..

NEVRUZ BAYRAMI KONUŞMA METNİ ÖRNEKLERİ


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk