sponsorlu reklam Admatic -sponsor

23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma

23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Metni, İlkokul, Ortaokul, Lise Oratoryosu, 23 nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma,  23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Örnekleri

derskonum.com  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma  Örnekleri üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

.

 23 Nisan

ÖRNEK-1


23 Nisan Günün anlam ve önemini belirten konuşma
Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının var olma veya yok olma savaşları içinde egemenliğini ilân ettiği tarih olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programına hepiniz hoş geldiniz.
Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. Bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız

23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz,eğemenliğini , yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır, Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir.
Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız
Günümüz büyükleri , sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır.
Bu, Ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.
Sözlerimi Atatürk'ün şu sözleriyle tamamlıyorum

Küçük hanımlar, küçük beyler!
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü,
Yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!
Memleketi asıl aydınlığa boğacak
Sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,
Kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre
Çalışınız.

SİZLERDEN ÇOK ŞEYLER BEKLİYORUZ...
Ulu Önderinde söylediği gibi sizlerden çok şeyler bekliyoruz
Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu olsun.

Mehmet ZOR
İskenderun Akkent Defne İlköğretim Okulu Müdürü



ÖRNEK-2

Bu gün, Türkiye Cumhuriyeti için hayati önem taşıyan bir gün. 23 Nisan 1920, Büyük Millet Meclisimizin açıldığı günüdür. Her yıl 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı birlikte coşkuyla kutlarız.

Egemenliğin anlamı yönetme yetkisine sahip olmaktır. Ulusal egemenlik ise bu yetkinin millette olması demektir. Osmanlı İmparatorluğu yönetim sisteminde yönetme yetkisi yani egemenlik padişaha aitti. Ülkeyi dilediği gibi yöneten padişahların rahatlarını düşündüğü dönemler yurdumuz bakımsız kalmıştır. Ülke sorunları yüzüstü bırakılmış ve dünyadaki gelişmelerden uzak kalınmıştır. Bu dönemde 1. Dünya savaşı başladı. Savaş tam 4 yıl sürdü. Aynı tarafta yer aldığımız devletler savaşta yenilince biz de yenilmiş sayıldık. İngiliz, Fransız, Yunan ve İtalyan orduları tarafından ülkemizin bir çok bölgesi paylaşıldı. Padişah ve yandaşları ise ülkenin bölüşülmesine ses çıkarmadılar.

Gazi Mustafa Kemal, Milli Kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaştı. Samsun’da başlayan mücadelenin devamında Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yapılan kongrelerle ülkenin kurtuluşu için yine ülke evlatlarının savaşması gerektiği fikri pekişti. Ulusun egemenliği, millet eliyle gerçekleşmeliydi. Atatürk, “Tek egemenlik vardır, o da ulusal egemenlik” diyerek Cumhuriyet’e vurgu yapmıştı.

Ankara’da 23 Nisan 1920 günü toplanan ve ülkenin her tarafından seçilerek gelen temsilciler, ülkemizin yokluk ve yoksulluk döneminde böylece çalışmaya başladı. Meclis, top sesleri altında, gaz lambası ışığında çalışmalarını aksatmadan devam ettirdi. Ulusal Kurtuluş Savaşımızı ilgilendiren tüm kararlar bu mecliste alındı.
23 Nisan millet iradesinin yönetimde yer aldığı gündür. 23 Nisan 1920 ruhu tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bununla birlikte Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir gündür. Dünyada kutlanan ilk Çocuk bayramıdır.
Bu büyük gün, başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimiz için kutlu olsun.





ÖRNEK-3

Sayın müdürüm, Değerli öğretmen arkadaşlarım; kıymetli misafirlerimiz ve sevgili öğrenciler.

Bugün 23 Nisan 2013, TBMM’nin 93. Kuruluş yıldönümüdür. 23 Nisan 1920 ilk Büyük Millet Meclis’imizin toplandığı gündür. 23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Atatürk; milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Peki, niçin çocuklara armağan edilmiştir? Çünkü bu günün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bu günün çocuklarıdır.

Değerli misafirler?

Bu ülke bizlerin değildir, bizler bu vatanın ancak bekçileri ve emanetçileriyiz. Biz bu ülkeyi atalarımızdan miras olarak değil çocuklarımızdan emanet olarak aldık. Bu ülkenin gerçek sahipleri, ancak yarınımız olan çocuklarıdır. Bu nedenle bizler de korumakla mükellef olduğumuz emanetimize gözümüz gibi bakmalı ve yarının yetişkinleri olan çocuklarımıza da bu bilinci şimdiden aşılayarak emaneti yarınlara taşımalıyız. Çocuklarımızı; tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.

Sevgili çocuklar;

Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bugünleri kazandıran fedakâr insanları, şehitlerimizi rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

Bayramınız kutlu olsun!



23 NİSAN OKUL MÜDÜRÜ KONUŞMA METNİ
Sayın konuklarımız

Değerli öğretmen arkadaşlarım

Ve elbette Sevgili öğrenciler…

Çocuklarımız… yarınlarımız…

İnanıyorum ki bugün hepimiz coşku doluyuz… Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu yaşıyoruz… Bir ulusun yazgısının bir kişi tarafından değil, ulusun kendisi tarafından belirlendiği, ulusun kendi yolunu kendi çizdiği büyük bir devrimin sevincini yaşıyoruz… Tek önderimiz Atatürk’ün ve elbette bu büyük devrimde payı olan diğer kahramanların, egemenliği gerçek sahibi olan halka vermelerinin 99. Yılı’nı kutluyoruz… Onlar Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmış bu ulusun, aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına inanarak ve bu ulusa yakışanın bir kişiye kul köle olmak değil, kendi kendisinin efendisi olmak olduğunu düşünerek bunu yaptılar… Onlar inandılar ki, bu halk en nitelikli temsilcilerini ve yöneticilerini seçecek, barış, huzur ve refah içinde uygarca yaşayacak ve sizlere yani çocuklara, yani yarınlarımıza mutlu bir ülke bırakılacak… Ne var ki, bugün durup baktığımızda sizlere gerçekten güzel bir gelecek sağlamak adına, yarınlarda sizlerin bizden mutlu yaşamanız için pek de bir şey yapabildiğimizi söylememiz oldukça zor…
Ancak, yüreğimizi karartmaya gerek yok… Çünkü, sizlerden umutluyuz…. Her biriniz fırçanızı elinize alacaksınız ve bizim, bizden öncekilerin kirlettiği bu dünyayı, bu ülkeyi siz en güzel renklerle boyayacaksınız… Sizler yarını bugünden güzel , bugünden daha yaşanılır kılacaksınız…

Unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, sizler soylu bir geçmişe sahip geleceğimizsiniz…

Bilmeniz gereken şeyler de var elbette…

Dürüst olmayı bileceksiniz…

Çalışkan olmayı bileceksiniz…

Vatan sevgisini bileceksiniz…

Bayrak sevgisini bileceksiniz…

Barışı, kardeşliği bileceksiniz…

Birlik olmayı, beraber yaşamayı bileceksiniz…

Onurlu olmayı bileceksiniz…

Sorumluluk nedir bileceksiniz…

Kurtuluş Savaşı nedir bileceksiniz…

Çanakkale’yi bileceksiniz… Sakarya’yı, Dumlupınar’ı, İnönü’yü, Büyük Taarruz’u bileceksiniz…

19 Mayıs ne demek, Samsun ne demek bileceksiniz… Erzurum, Amasya, Sivas’ı bileceksiniz… 29 Ekim nedir bileceksiniz…

Yani sevgili çocuklar… Ödeviniz biraz ağır, yolunuz uzun… Bizler bu ödevde pek de geçer not alamamış olsak da…

İnanıyorum ki sizler hep yıldızlı başarılarla yürüyeceksiniz uygarlığın ve barışın yolunda…

Atatürk size güvendi… Biz de güveniyoruz… Sizin göreviniz bu güveni boşa çıkarmamak…

Gördüğünüz her yerde Atatürk’ün resmine bir bakın… Göreceksiniz ki, O size bakıyor… O, sizi izliyor…

O, bu ülkenin aydınlık yarınları için size güveniyor…

Ben, her birinizin yüzünde aydınlık bir gelecek görüyorum…

Sevgili çocuklar hepinizi umutla bakan gözlerinizden, sıcacık yüreklerinizden öpüyorum…

Bayramınız kutlu olsun…


23 NİSAN ÖĞRENCİ KONUŞMA METNİ

Sayın Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim, Kıymetli velilerimiz, Sevgili arkadaşlar!

Bugün BüyükÖnder Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de Türk Milletinin geleceği yolunda attığı adımlardan biri olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıl dönümünde “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.
Hepiniz hoş geldiniz.

Gazi Mustafa Kemal, Milli Kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaştı. Samsun’da başlayan mücadelenin devamında Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yapılan kongrelerle ülkenin kurtuluşu için yine ülke evlatlarının savaşması gerekiği fikri pekişti. Ulusun egemenliği, millet eliyle gerçekleşmeliydi. Atatürk, “Tek egemenlik vardır, o da ulusal egemenlik” diyerek Cumhuriyet’e vurgu yapmıştı.

Ankara’da 23 Nisan 1920 günü toplanan ve ülkenin her tarafından seçilerek gelen temsilciler,ülkemizin yokluk ve yoksulluk döneminde böylece çalışmaya başladı. Meclis, top sesleri altında, gaz lambası ışığında çalışmalarını aksatmadan devam ettirdi. Ulusal Kurtuluş Savaşımızı ilgilendiren tüm kararlar bu mecliste alındı.

23 Nisan millet iradesinin yönetimde yer aldığı gündür. 23 Nisan 1920 ruhu tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bununla birlikte Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir gündür. Dünyada kutlanan ilk Çocuk bayramıdır.
Bu büyük gün, başta biz çocuklar olmak üzere tüm milletimiz için kutlu olsun.

23 NİSAN ÖĞRETMEN KONUŞMA METNİ
Sayın Müdürüm, değerli meslektaşlarım, sevgili veliler ve bugüne anlam katan aydınlık yüzlü çocuklarım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına hoş geldiniz.

Çocuklar şarkı söylerken

Kanatlanır gökyüzüne

Melek olur.

Çocuklar şarkı söylerken

Sarı saçlı mavi gözlü bebek olur.

İşte bu yüzden dünyanın bütün çocuklarını getirin buraya, kimi bir dere kenarından, kimi bir orman gölgesinden, kimi kentin kalabalık sokaklarından, kimi el değmemiş dağlarından yurdumun ,kimi vatanına hasret, kimi anasına babasına , kimi mutluluktan azade, kiminin değmemiş sevgiye eli, kimi durmadan horlanırken, kimi bambaşka dünyalar yaratır hayalleriyle. Getirin bütün çocukları.

Bugün 23 Nisan.. Egemenlik ulusundur diyerek dünya liderlerine örnek olmuş ,çocuklar karşısındaki o mağrur duruş, o boyun büküş, o çocukluğunun yaşayamadığı her gününü küçücük yüreklere emanet etmekte hiçbir beis görmeyiş Mustafa Kemal’in en önemli özelliğidir… Teşekkürler ATATÜRK’ÜM

Çocuklar çocuklarımız bakmaya doyamadığımız, kıyamadığımız, alınterimiz, geleceğimiz, umudumuz, yarına hazırlayıp yanında yöresinde beklediğimiz, incinmesinden korktuğumuz, ayımız, yıldızımız, gündüzken güneşimiz, yapamadıklarımız ,yaptıklarımızdan daha fazla istediğimiz, üstüne titrediğimiz , arkasından kokusunu içimize çektiğimiz getirin bütün çocukları, bayramları var bugün.El ele gönül gönüle,zararsız, ziyansız büyüttüğümüz o çocukları getirin. Hiçbir kaygı yaşamadan özgürce yaşasınlar, sıkıntı çekmeden geleceğe hazırlansınlar diye gözüne baktığımız, hiçbir hain el değmesin diye uğraştığımız çocuklarımızı getirin buraya. Bugün 23 Nisan. Ülke liderlerinin bir çoğuna mücadele anlayışı ve devlet adamlığıyla örnek olmuş hala da örnek olmaya devam eden Atatürk’ün küçücük yüreklerin, ağız dolusu çocuk gülüşlerinin önünde sevgiyle eğilişininadıdır 23 Nisan. TEŞEKKÜRLER ATATÜRK’ÜM

Çocuklar şarkı söylerken

23 Nisanlarda

Pırıl pırıl saydam kanatlı

Kelebek olur.

Çocuklar şarkı söylerken

23 Nisanlarda

Dillerinde, gözlerinde

Yüreklerinde yalnızca

Bir dilek olur.

Sevgili çocuklar ,

Sizler bizim geleceğimizsiniz. Uygar, mutlu bir dünya ve aydınlık yarınlar sizlerin iyi ,bilinçli bireyler olarak yetişmenizde saklıdır. Sizlere bugünlerinizi armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK’e gönülden teşekkür etmek demek onun açtığı yolda ,gösterdiği hedefe yürümek demektir. Yolunuz aydınlık , yüreğiniz insan sevgisiyle dolsun.. Hepinizin bayramı kutlu olsun.

23 NİSAN OKUL MÜDÜRÜ KONUŞMA METNİ
Değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler!

Milli İradenin temsil edildiği meclisimizin açılışının 99. Yıldönümünü kutlama programına hepiniz hoş geldiniz.
Bugün Vatan topraklarımıza göz diken sömürgeci devletlerin acımasızca saldırıları karşısında milletimizin tek vücut olduğu gündür.
Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla Kurtuluş meşalesi yakıldı. Milletimiz Uzun süren savaşların getirdiği yıkım, vatan uğruna can veren şehitlerin acısı, fakirlik ve çaresizlik içindeydi. Ama bir Kurtuluş sesi duyuldu Amasyadan. Ey Türk Milleti, seni yine senin azim ve kararın kurtaracaktır. Diyordu. Bu ses Yurdun dört bir yanında yankılandı. Düşmanların, hainlerin yüreklerine korku saldı. Kahraman Milletimizin yüreğine ferahlık ve kurtuluş ümidi oldu.

Önce Erzurum da daha sonra Sivas ta bölgenin milli irade temsilcileri ile toplantılar yapıldı. Her toplantı sonucunda Milletimizi yine milletimizin azim ve kararının kurtaracağı haykırıldı.

Vatan topraklarını işgalci düşmanlardan, işbirlikçi hainlerden kurtarmak ve Milli İradeyi etkin kılmak için Ankara da Meclisimiz açıldı.
Milli iradenin azim ve kararı Kahraman, fedakar, cesur Milletimizin olağanüstü gayretleriyle yurdun dört bir yanında işgallere öncelikle dur dendi.
Avına saldırmak için gerileyen bir aslan gibi Kahraman ordumuz İnönü de Sakarya da düşmanı durdu. Kocatepe de, Aslıhanlarda Dumlupınar da düşmanı bozguna uğrattı. Düşmanın 3 yılda işgal ettiği Batı Anadolu toprakları yaklaşık 10 günde kahraman ordumuzca kurtarıldı.

Tarih boyunca esaret yaşamamış bu Kahraman Milletimizin İradesi Atatürk’ün liderliğinde Türkiye Cumhuriyetini Kurdu. Atatürk Milli İradenin ne kadar önemli olduğunu gelecek nesillere aktarmak için bu günü geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan etti.
İnsanlığın hiçbir zaman savaş, kan ve acı görmemesi dileğiyle,tüm çocuklarımızın ve siz kıymetli misafirlerimizin bayramını kutlar, saygılarımı sunarım.


23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk