sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 278

 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023,KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022-2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


.
.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 278

D. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Bir topluluğu, bir amaca yöneltmek için söylenen, coşkun ve etkili sözlerden oluşan konuşmaya verilen addır. Özellikle askerlik, din, politika, sanat, bilim ve hukuk konularında gelişmiştir. Atatürk’ün “Nutuk” adlı eseri bu türün en önemli örneğidir. Bu metinde tanıtılan tür aşağıdakilerin hangisidir?

A) Eleştiri

B) Günlük
C) Hitabet
D) Sohbet
E) Söyleşi

  • CevapC

2. Kimi konuşmacılar öyle konuşurlar ki konuşmaların içeriğinden ziyade anlatım tarzları dikkat çekicidir. Dinleyiciler sıkılmadan onları dinleyebilirler. Konuşmacının ne konuştuğundan ziyade nasıl konuştuğu önemlidir. Dinleyici kendisi için çok da gerekli olmayan bir konuyu konuşmacının üslubu sayesinde dikkatle dinleyebilir. Bazı yazarların diğer yazarlardan daha çok okunması bu sebepledir. Yazıdaki bu durum konuşma için de geçerlidir. Bu metinde konuşmanın hangi özelliğinden söz edilmemiştir?

A) Akıcılığı
B) Duruluğu
C) İçtenliği
D) Özgünlüğü
E) İçeriği

  • CevapE

3. Aşağıdakilerden hangisi söylev türünde eser vermemiştir?

A) Hamdullah Suphi Tanrıöver
B) Mustafa Kemal Atatürk
C) Süleyman Nazif
D) Tarık Buğra
E) Halide Edip Adıvar

  • CevapD

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de” veya “ki”nin yazımıyla ilgili yanlışlık yapılmıştır?

A) Öyle duygular yaşıyorum ki tarifi imkânsız; yine de anlatayım.
B) Benki açta susuzda durabilirim ama vatansız asla.
C) Çocuk duvardaki resme öyle bir baktı ki sanki ruhunu aldılar.
D) Babam ki dışındaki sertliği özünde merhamete dönüştüren bir adamdır.
E) Hep sen mi ağladın, hep sen mi yandın, ben de gülemedim, yalan dünyada.

  • CevapB

5. (I) iyi bir konuşmacı, söyleyeceklerini amacına uygun bir yönde duygu ve düşünce akışını bozmadan dile getiren kişidir. (II) Bunun için de dinleyicilerini yakından tanır. (III) Dinleyicilerin düzeyine göre söylevine öz ve biçim kazandırır. (IV) Sesin tonları, dalgalanmalarının yanı sıra tüm jestler, hareketler, duruşlar ve yüz ifadeleri konuşmayı oluşturan fiziksel ögelerdir. (V) iyi bir konuşmacı, konuşmanın akışında ve oluşumunda önemli bir yeri olan bu fiziksel ögeleri çok iyi bir biçimde kullanmayı bilir. (VI) Dinleyicileri etkilemek isteyen bir konuşmacı bunlardan ustalıkla yararlanır. Bu parça iki paragrafa ayrılmak istense ikinci paragraf numaralanmış cümlelerin hangisiyle başlar?

A) II
B) III
C) IV
D) V
E) VI

  • CevapC
.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-
12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk