sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 261

 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023,KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022-2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


.
.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 261

HAZIRLIK

1. Atatürk’ün “Nutuk” adlı eserini sınıfta inceleyiniz.

  • Cevap: Nutuk, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin; nereden başlanıp, hangi olumsuz koşullar altında, hangi engel ve aşamalardan geçilerek nasıl kurulduğunu, belgelerle anlatan anıtsal bir kitaptır.

Atatürk’ün Nutuk’u üç ciltten meydana gelmiştir.

Birinci cilt, 1919 – 1920 yılları arasını ele alır ve genel olarak;

  • Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkışı,
  • Osmanlı Devletinin genel durumu,
  • Milli Mücadele çalışmaları,
  • Milli Mücadele’yi içeriden ve dışarıdan engelleme çabaları,
  • Kongreler,
  • Mustafa Kemal’in şahsına ve Heyet-i Temsiliye’ye karşı ortaya çıkan tepkiler ve
  • TBMM’yi açma çalışmalarından bahseder.

İkinci ciltte ise 1920 – 27 yılları arasındaki dönem ele alınmıştır. Bu ciltte genel olarak;

  • TBMM’nin açılışı,
  • Kurtuluş Savaşı,
  • İtilaf Devletleriyle yapılan siyasi görüşmeler,
  • Cumhuriyet’in ilanı,
  • Çok partili hayata geçiş ve
  • Yapılan devrimler anlatılmıştır.

Ayıca bu cilt, Nutuk’un Mustafa Kemal’in bir anlamda vasiyeti olduğunu doğrular biçimde Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesiyle son bulmuştur.

Üçüncü cilt ise 1919 – 20 yılları arasındaki yazışmaları ihtiva eden tarihi belgelerden oluşmaktadır.

2. Bilim, edebiyat ve sanatta ün yapmış kişilerin büyük bir çoğunluğunun gençleri yüreklendirmesinin, milletin yükselişini gençlerde görmesinin nedenleri neler olabilir? Açıklayınız


  • Cevap:

3. Topluluk karşısında konuşurken nelere dikkat edersiniz? Açıklayınız.

  • Cevap:

 Verdiğim mesajı dinleyicilere uyarlarım.
 Göz kontağı kurarım.
 Dikkat dağıtıcı hareketlerden kaçınırım.
 Konuşmanızı önceden prova etmeye çalışırım.
 Enerjinizi iyi kullanırım.
 Elinizdeki verileri dikkatli bir şekilde kullanırım.
 İlham verici olmaya gayret ederim.
 Konuşma sırasında ufak boşluklar veririm.
 Konuşmacıların bana soru sormasına fırsat veririm.

4. 1919-1927 yıllarında yaşanan sosyal ve siyasi olayları araştırınız (Metni anlama ve çözümleme 10. soruya yöneliktir.).

Cevap:

1919-1927 yılları arasında Türkiye’de yaşanan sosyal ve siyasi olaylar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve o dönemde yaşanan sıkıntıları kapsar. Bu dönemde Türkiye, İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı.

1919 yılında, İstanbul’da yapılan Erzurum ve Sivas Kongreleri ile Türkiye’de millî mücadele başlatıldı. Bu kongreler, Türk halkının millî mücadele için bir araya geldiği ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmayı hedeflediği ilk önemli etkinliklerdi.

1920 yılında, İstanbul’da yapılan Misak-ı Millî görüşmeleri ile Türkiye’nin millî çıkarları belirlendi ve Türkiye’de cumhuriyetin kuruluşu hedeflendi. Bu görüşmelerde, Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve millî özgürlüklerinin korunması hedeflendi.

1920 yılında, İstanbul’da yapılan Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti resmi olarak kurulmuş oldu. Ancak bu dönemde Türkiye, İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı. Örneğin, Türkiye’nin batı sınırlarında yaşanan iç savaşlar ve Türkiye’nin kuzeydoğusunda yaşanan Kürt isyanları Türkiye’yi sıkıntıya sokmuştu.

1923 yılında, Türkiye Cumhuriyeti resmi olarak kurulmuş olmasına rağmen, Türkiye hâlâ İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı. Örneğin, Türkiye’nin batı sınırlarında yaşanan iç savaşlar ve Türkiye’nin kuzeydoğusunda yaşanan Kürt isyanları Türkiye’yi sıkıntıya sokmuştu. Bu dönemde Türkiye, İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı.

1923 yılında, Türkiye’de yeni bir anayasa çıkarıldı ve Türkiye Cumhuriyeti resmi olarak kurulmuş oldu. Ancak bu dönemde Türkiye hâlâ İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı. Örneğin, Türkiye’nin batı sınırlarında yaşanan iç savaşlar ve Türkiye’nin kuzeydoğusunda yaşanan Kürt isyanları Türkiye’yi sıkıntıya sokmuştu.

1925 yılında, Türkiye’de yeni bir anayasa çıkarıldı ve Türkiye Cumhuriyeti resmi olarak kurulmuş oldu. Ancak bu dönemde Türkiye hâlâ İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı. Örneğin, Türkiye’nin batı sınırlarında yaşanan iç savaşlar ve Türkiye’nin kuzeydoğusunda yaşanan Kürt isyanları Türkiye’yi sıkıntıya sokmuştu.

1927 yılında Türkiye’de yaşanan sosyal ve siyasi olaylar, İkinci Dünya Savaşı öncesinde Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıları kapsar. Bu dönemde Türkiye, İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı.

1927 yılında, Türkiye hâlâ İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı. Örneğin, Türkiye’nin batı sınırlarında yaşanan iç savaşlar ve Türkiye’nin kuzeydoğusunda yaşanan Kürt isyanları Türkiye’yi sıkıntıya sokmuştu. Bu dönemde Türkiye, İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı.

1927 yılında, Türkiye’de yeni bir anayasa çıkarıldı ve Türkiye Cumhuriyeti resmi olarak kurulmuş oldu. Ancak bu dönemde Türkiye hâlâ İkinci Dünya Savaşı öncesinde birçok sıkıntı ile karşı karşıyaydı.

12. Sınıf Ordinat Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 261 

.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-
12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk