sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 227

 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023,KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022-2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


.
.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 227

Metin ve Tür ile İlgili Açıklamalar

Absürt (uyumsuz) tiyatro, ikinci Dünya Savaşı’nın olumsuz sonuçlarının yaşandığı bir ortamda oluşmuştur. Mantık sınırlarını tanımayan absürt tiyatroda olaylar arasında bağ kurulmaz. Belli bir olay dizisi olmayan bu tiyatro türünde kahramanlar genelde zavallı, suçlu, bilgisiz ve zayıf kişilerdir. Samuel Beckett (Samyul Bekıt)’ın “Godot’yu Beklerken” ve Eugene lonesco (Öjen iyonesku)’nun “Kel Şarkıcı” adlı oyunları bu türün ilk örnekleridir. Türk edebiyatında ise “Canlı Maymun Lokantası” adlı eseriyle Güngör Dilmen bu türün temsilcisidir.

Kadın teması Türk tiyatrosunda önemli bir yer tutar. Güngör Dilmen’in “Kurban” adlı oyunu 1967 yılında sahnelenmiştir. “Kurban”, dönemin Anadolu kadınını trajik bir şekilde yansıtmıştır.

Dramatik yapısı ile Antik Yunan tragedyası özellikleri taşıyan “Kurban”, yerelden evrensele ulaşmış eserlerden biridir. Oyunda, toplum baskısı altında ezilen Zehra’nın töreye ve geleneklere direnişi konu edilmiştir. Zehra’nın mücadelesi bireysel olmakla birlikte toplumsal anlam da yüklenmiştir. Yazar, Zehra aracılığıyla toplumsal bir eleştiri yapmıştır.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metinde geçen “Azat edilmiş kurbana kimse el süremez. ” ifadesiyle oyun arasında nasıl bir anlam ilişkisi vardır? Açıklayınız.

  • Cevap:

2. “Kapıdan taşan lanetle taş kesildi düğün alayı işte… Şu odacıktan taşan kızıl lanetleaah katıldı Mahmut’un yüreğinde kapkara.”

Yukarıdaki cümlede geçen altı çizili kelime gruplarının anlamını bağlamdan hareketle yorumlayınız.

  • Cevap:

3. Oyunda Zehra kuma getirilmesi olayını nasıl karşılıyor? Açıklayınız.

  • Cevap:

4. Zehra’nın çocukları ile olan ilişkisi nasıldır? Açıklayınız.

  • Cevap:

5. Köydeki kadınlar kuma getirilmesi olayını nasıl karşılıyor? Açıklayınız.

  • Cevap:

6. Klasik trajedilerde mitolojilerden yararlanma söz konusudur. “Kurban” adlı oyunda benzer bir özellik var mıdır? Açıklayınız.

Cevap:

7. Yaşadığınız sosyal çevrede gelenekler ve bireyin çatışmasına örnek olaylar gözlemlediniz mi? Gözlemlerinizle oyun arasında bir benzerlik var mıdır?

  • Cevap:

8. “Kurban” adlı oyunda ana çatışmalar iki erkek ve iki kadın kahraman üzerinden verilmiştir. Aşağıdaki şemadan yola çıkarak bu duruma metinden örnekler veriniz.

  • Cevap:

12. Sınıf Ordinat Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 227 

.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-
12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk