sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 198

 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023,KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022-2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


.
.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 198

6. Roman, Rusya’daki yeni yönetime eleştirel göndermeler taşır. George Orwell, totaliter rejime karşı olmuş, bu totaliter rejimlerin kuruluşundan itibaren meydana gelen önemli olayları kara mizah yoluyla hicvetmiştir. Roman, bir çiftlik dolusu hayvanın, sahiplerinin zorbalıklarına dayanamayarak isyan etmesi ve birleşerek insanların kurduğu rejimi devirmelerini konu alır. Romanda rejim el değiştirdikten sonra çiftlik hayvanları, müşterek bir hayat sürer; kendi kurallarını koyar; eşitliği temel aldıkları bir sistemle çiftliği yönetmeye başlarlar. Bu metnin anlatımıyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Tanımlama yapılmıştır.
B) Yazarın üslubuna yönelik bilgiler verilmiştir.
C) Bir eser hakkında değerlendirme yapılmıştır.
D) Açıklayıcı anlatıma başvurulmuştur.
E) Nitelendirmelerden yararlanılmıştır.

  • CevapA

7. “Halit Ayarcı: Saat kıskanılmaz… Eşya kıskanılır mı hiç? Başkasında olsa anlarım. Kendi malını insan kıskanmaz, belki beğenmez, bıkar, atar, satar, yakar, mahveder, amma… Sonra Nuri Efendi, Seyit Lütfullah, Abdüsselâm Beyler gelmiş. Nuri Efendi ustamdı, dünyanın en iyi adamıydı. Lütfullah biçare bir meczuptu, söyledikleri yaptıkları beni eğlendirirdi. Masal gibi hoşuma giderdi. Abdüsselâm Bey’e gelince çok iyiliğini gördüm.” Bu metinle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Bilinç akışı tekniği kullanılmıştır.
B) Kahraman-anlatıcı tarafından aktarılmıştır.
C) Kişi, zaman, mekân ve olay bir arada verilmiştir.
D) Anlam ilişkisi olmayan sıralı cümleler kullanılmıştır.
E) Bireyin iç dünyasını yansıtan bir metindir.

  • CevapC

8. (I). Doğa renk demektir; karmen kırmızısı, aşı boyası, gelin alı, firuze mavisi, camgöbeği, laci, çimen yeşili, safran sarısı, Çin beyazı, kartal kuşu gibi beyinlerde pervaz eder. (II) Kimi paraşütçüdür. Kibar hoppası, can beraber, bağırtlak. (III) Kimisi de kiraz bülbülü, sarı sevda gör beni, güllü diba, şah benek ya da kolyeli yeşil papağan; topu da çıngır çıngır kahkaha atarlar. (IV) Gül bank sesleriyle ayyuka, gök kubbenin doruğuna yetişirler. (V) Gerçi güz başında yeşil gözlü ağaçların çoğu uykuya yatar, başlarını yastığa yapıştırmadan önce de urbalarını pırnam pırnam parçalayıp sokaklara serperler ama serviler, kurtbağırları, mazılar, çamlar, sedirler dim dik ayaktadır. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) I ve II
B) II ve IV
C) II ve V
D) III ve IV
E) IV ve V

  • CevapE

12. Sınıf Ordinat Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 198 

.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-
12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk