sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa 207

  10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,

10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa



..
..
.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 207

Metin ve Türle İlgili Açıklamalar

Genel ağda amaç bilgileri belli bir noktada toplamak ve toplanan bu bilgilere aynı anda farklı birimlerce kolayca erişilmesini sağlamaktır. Genel ağ, 1990’lı yıllarda ticari amaçla kullanıma açılan ve günümüze kadar milyonlarca insanın kullandığı bir teknoloji konumuna gelmiştir.
Türkiye’de 1995 yılında başlayan genel ağ haberciliği süreç içinde hızla gelişmiştir.

Sonuç olarak dünyada ve Türkiye’de yeni sayılabilecek genel ağ haberciliği geleneksel iletişim araçları olan gazete ve televizyonun olumlu taraflarını kendisinde toplayan bir niteliğe sahiptir. Bir basın aracı olarak genel ağ; yazılı, sesli ve görüntülü haberleri kolaylıkla insanlara aktarır. Bununla birlikte genel ağ haberciliğinin en önemli avantajı haberdeki bilgilerin çok çabuk güncellenebilmesidir.

Genel ağın bir haber kaynağı olarak kullanılmaya başlanmasıyla gazete, dergi, radyo ve televizyon haberciliği arasında öteden beri var olan rekabete genel ağ haberciliği de eklenmiştir. Bu beş haber kaynağının birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları vardır.
Günümüz insanı hızlı bir hayat yaşadığından görüntülü ve sesli basını yazılı basından daha çok tercih etmektedir. Gazete ve dergi haberciliğinde haberin okura ulaştırılmasının uzun bir süreye yayılması da yazılı basını görüntülü basından ayıran bir özelliktir. Bununla birlikte yazılı basın; kalıcı olması, haberi derinliğine işleyebilmesi vb. özellikleriyle görüntülü basına göre daha avantajlı durumdadır.

Teknolojinin hızla gelişmesi ile sözlü ve görüntülü basın kaynakları içeriklerini genel ağa taşımaya başlamış ve genel ağ haberciliği sözlü ve yazılı basını bünyesinde toplamıştır.

Sonuç olarak habercilik hangi platformda yapılırsa yapılsın insana hizmet eder ve insanın bilgilenmesini sağlar. Ancak her haber insanı olumlu etkilemez. Özellikle şiddet içerikli haberler; başta çocuklar olmak üzere bireyin fiziksel, ruhsal ve toplumsal gelişimini olumsuz etkiler. Muhabirler sorumluluk duygusuyla haber yapmalı ve şiddet içerikli haberleri bir reyting aracı olarak kullanmamalıdırlar.

Haber metinleri aynı olayı anlatıyor olsalar da o haberi yapan muhabirin amacı ve odak noktasına göre yeniden şekillenir. Haberin bakış açısı ve dili amaçla doğrudan etkilidir.

Okuduğunuz metin bir genel ağ haberidir. Genel ağ haberleri diğer haberlere göre okuyucuya daha kolay ulaşabilmektedir. Ülkemizde koruma altında bulunan salep soğanlarına ilişkin haber bir olayı haber vermekle birlikte didaktik nitelikli bilgiler de içermektedir.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metinde nelerden söz edilmektedir?

  • Cevap:

2. Haber yazısının hangi özelliklerinin metne yansıdığını metinden örnekler vererek söyleyiniz.

  • Cevap:

3. Metinde yazılı ve görsel unsurların uyumuna özen gösterilmiş midir? Neden?

  • Cevap:

4. Metni “Yollarda Buzlanmaya Son!” adlı metinle aşağıdaki tabloda yer alan başlıklara göre karşılaştırınız.

  • Cevap:
Yollarda Buzlanmaya Son!Salep soğanı toplayanlara 438 bin lira ceza kesildi
Tür
Dil ve Anlatım
İçerik
Biçim
Haber kaynağı

10. Sınıf Düşler Yayıncılık Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 207

.
.
Diğer tüm sayfalar için TIKLAAAA
10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023

10.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa-

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk