sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa 123

 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,

10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa



..

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 123

Üç Şehitler Destanı → Fazıl Hüsnü Dağlarca
Çanakkale Destanı → Fazıl Hüsnü Dağlarca
Sakarya Meydan Savaşı → Ceyhun Atuf Kansu
Kuvâyı Milliye → Nâzım Hikmet
Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda → Cahit Külebi
Çanakkale Şehitleri Mehmet → Âkif Ersoy
Genç Osman Destanı → Kayıkçı Kul Mustafa
Tarih-i Âl-i Selçuk → Yazıcıoğlu Ali

Yukarıda örnekleri verilen yapma destan türünün ortaya çıkmasında yazılı kültür, toplumsal değişimler ve basın yayın organlarının rolü nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Bu destanlar bir şairin, toplumu etkileyen herhangi bir olayı tabii destanlara benzeterek söylemesi sonucu oluşan destanlardır. Toplumdaki değişimler-gelişimler bu tür destanların ortaya çıkmasını sağlar. Basın ve yayın organları ortaya konulan bu ürünlerin geniş kitlelerce okunmasını sağlar.

5. a. Bireysel gerçeklik, metnin oluşumuna nasıl bir katkıda bulunmuştur? Metnin yazıldığı dönemin toplumsal ve kültürel değerlerinin metne olan katkısı nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Metin bir şairin gözünden verilen Kurtuluş Mücadelesini anlatır. Bu nedenle de öznel yargılar içerir. Bu yargılar metnin farklı kesimler tarafından farklı yorumlanmasını da sağlar. Metin Kurtuluş Savaşı’ndan yıllar sonra şairin geçmişe yönelik izlenim ve duygulanımlarını paylaşması sonucu ortaya çıkmış olur

b. Metinden alınan aşağıdaki bölümde Türk askerinin hangi özelliği ön plana çıkarılmıştır?

  • Cevap: Türk askerinin ne kadar zor şartlarda mücadele ettiği, yokluk ve açlık içinde kendine yaşama umudu ile bağımsızlık vatanı kurma ülküsünde yaşadığı bütün zorluklarla galip geldiği mücadelesi işlenmektedir.
..
.
.
.
Diğer tüm sayfalar için TIKLAAAA
10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023

10.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa-

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk