sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa 76

   10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,

10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa



..
..
.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 76

Metne Hazırlık

Bildiğiniz sözlük türleri nelerdir? Sözlüklerin bir toplumun kültürel hayatındaki işlevi nedir?

  • Cevap: Dilimizde sözcükler türleri bakımından sekize ayrılır. Bunlar Adlar (İsim), Sıfatlar (Önad), Zamirler (Adıl), Zarflar (Belirteç), Edatlar (İlgeç), Ünlemler, Bağlaçlar ve Fiillerdir. Adlar (İsimler): Aklımıza getirebildiğimiz bütün varlıkları ve kavramları karşılayan sözcüklere ad yani isim denir.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metnin yazılış amacı ile yazılış tekniği arasında bir uyum var mıdır?

  • Cevap: Okuduğumuz metinde kelimelerin anlamı açıklanırken şiir ve atasözlerinden de yararlanılmıştır. Bu bakımdan eser, sözlü kültür ürünlerinin günümüze ulaşmasını sağlayan önemli bir kaynaktır. Bu metinde de sözcükler sıralanmış ve anlamları bizlere verilmiştir. Böylece yazılış amacı ve tekniğin uyumlu olması sağlanmıştır.

2. Metnin hangi özellikleri onu klasik sözlüklerden ayırmaktadır?

  • Cevap: Metinde yer alan sözcüklerin ve bilgilerin halen günümüzde geçerli olması araştırma yapanların halen başvurdukları değerli bir kaynak olması nedeniyle eser bir klasiktir denilebilir.

3. “Divanü Lugati’t-Türk” Kaşgarlı Mahmut’un en ünlü eseridir. Onu günümüze taşımıştır. Bu eserin Türk kültürü içindeki yerini değerlendiriniz.

  • Cevap: Araplara Türkçe öğretmek, sözvarlığı, anlatım özelliği, kültürel zenginlik açısından Türkçenin Arapçadan hiç de geri kalmayan bir dil olduğunu göstermek amacıyla meydana getirilmiş olan eser, Türkçenin en önemli kültür hazinesidir.
.10.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa-76
.
Diğer tüm sayfalar için TIKLAAAA
10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023

10.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa-

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk