sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Ferit Devellioğlu'nun yazdığı sözlükler eserleri, tüm kitapları

Ferit Devellioğlu kimdir ?  Ferit Devellioğlu'nun yazdığı sözlükler eserleri, tüm kitapları,


Ferit Devellioğlu Edebi Kişiliği, Ferit Devellioğlu kimdir, Ferit Devellioğlu Eserleri,

derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için Ferit Devellioğlu'nun yazdığı sözlükler eserleri, tüm kitapları üzerine bir paylaşım yazacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız




Ferit Devellioğlu'nun yazdığı sözlükler eserleri, tüm kitapları


Hayatı Kısaca


Ferit Devellioğlu 1906 yılında İstanbul’da doğmuştur. Türk bilgin ve söz yazarıdır. İstanbul’da doğmuş ve burada öğrenim görmüştür. Önce İstanbul Kumkapı Fransız Okulu daha sonrasında ise Galatasaray Lisesi’ni bitirmiştir. Hatta Fransızcasını o kadar ilerletmiştir ki bir zamanlar Fransız bankalarında tercümanlık bile yapmıştır. Söz yazarı olan Ferit Devellioğlu 1933 – 1974 yılları arasında Türk Dil Kurumu’nda sözlük kolu uzmanı olarak görev yapmıştır. Hatta sözlük bile yazmışlığı vardır. Günümüze kadar gelen ünlü Osmanlıca – Türkçe Ansiklopedik Lügat isimli sözlüğün de yazarıdır. Bu sözlüğün ilk baskısı 1962 yılında yapılmıştır. Ardından bu sözlük Aydın Sami Güneyçal tarafından 1993 yılında düzeltilmiş ve genişletilmiştir. Bu sözlükte 60.000 den fazla sözcük bulunmaktadır. Sözlükte Osmanlıca’da yer alan Arapça ve Farsça kökenli kelimelerin anlamları da bulunmaktadır. Sözlük daha sonrasında ise bir kez daha Prof. Dr. Mustafa Çiçekler gözetiminde Aydın Sami Güneyçal tarafından gözden geçirilerek genişletilmiş ve düzeltilmiştir.


Eserleri
Osmanlıca – Türkçe Ansiklopedik Lügat (1962), 
Fransızca – Türkçe Halk tabirleri Sözlüğü (1937), 
Osmanlıca – Türkçe Küçük Lügat (1949), 
Türk Argosu İnceleme – Sözlük (1941 – 1959), 
Osmanlıca – Türkçe Okul ve Yazışma Sözlüğü (1964)



Ferit Devellioğlu Edebi Kişiliği, Ferit Devellioğlu kimdir, Ferit Devellioğlu Eserleri, ŞAİR-YAZAR, 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk