sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 219 Öğün Yayınları

 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI, 9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 9. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


 derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI  üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK PAYLAŞINIZ. :)

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 

.DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 219
.
.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları Öğün Yayınları

Metin ve Türle İlgili Açıklamalar

Edebî türler çağın gereksinimlerine ayak uydurup değişmektedir. Mektup türü için de böyle bir değişimden söz etmek mümkündür. Örneğin tarihteki ilk mektuplar belli konularda haber vermek için yazılmıştır. Sonraları ise duyguları bildirmek için kaleme alınmıştır. Günümüzdeki mektuplar ise “kâğıda yazılıp zarfın içine konan, posta ile gönderilen bir haberleşme aracı” özelliğini büyük oranda kaybetmiştir. Daha çok “e-posta” adı verilen elektronik ortamda bir ileti hâlini almıştır. Bu şekilde duygu ve düşünceler karşı tarafa daha hızlı bir şekilde iletilmektedir.
E-posta hizmetlerinden yararlanabilmek için bir e-posta hesabı açmak gerekir. Bu hizmet ücretli ya da ücretsiz olarak siteler tarafından sağlanmaktadır.
E-posta yazarken şu kurallara dikkat edilmelidir:

• Konu kısmına kısaca e-postanın ne hakkında olduğu yazılır.
• Sol üst kısma hitabet sözü yazılır.
• Kısa ve net bir biçimde e-postanın içeriği aktarılır.
• Yazdığımız kişiye ya da kuruma uygun bir ifade ile e-posta sonlandırılır.
• E-posta yazarken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de kişisel bilgilerin koruma altına alınmasıdır.


Metni Anlama ve Çözümleme

1. Mektubun biçimsel özelliklerini e-postalarda görmek mümkün müdür? Açıklayınız.

  • Cevap: Hayır mümkün değildir. Daha doğrusu tam olarak göremeyiz. Çünkü, mektup yazarken bize ait olan el yazısı olamaz. Ancak tarih adres telefon no vs gibi özellikler elektronik postalarda da görülebilir.

2. E-posta ile aynı anda birçok alıcıya ulaşılabilir. Bu bağlamda e-postaların avantajı nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: E-postalar aracılığı ile daha ucuza daha çok kişiyle iletişim kurma şansına sahip oluruz. Bu da hem daha çok kişiyle iletişim halinde olmayı sağlar hem de doğanın daha fazla korunmasına yardımcı olur.

3. Verilen e-posta örneklerini inceleyerek e-postaların manevi değerlerinin olup olmadığı, hatıra niyetine saklanıp saklanmadığı hakkında yorum yapınız.

  • Cevap: Hayır bu e-postaların manevi değeri yoktur. Çünkü bunlar bilgi verilmek amacıyla gelen postalardır.  Kişi için herhangi bir  duygusal yönü olmayan postalardır.

4. Okuduğunuz e-postaların konusu nedir? E-postalardaki konu kısmının işlevini tartışınız.

  • Cevap: İkisi de okuyana yana gönderilen kişiye bilgi verme amaçlıdır. İlki etkinlik takvimi bilgilendirmesi, diğeri ise görev bildirimi amacıyla atılmışlardır.

5. Verilen e-postalardan yola çıkarak gönderici ile alıcı arasındaki ilişkinin derecesine göre kullanılan üslup değişebilir mi? Tartışınız. Siz e-posta gönderirken üsluba dikkat ediyor musunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Değişir. Çünkü dostluk varsa duygu aktarımı da olur ama sadece resmi bir duyuru varsa orada daha ciddi resmi bir dil olur. Ben de atarken kime attığıma göre dil özelliğimi ayarlıyorum.

9. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 219 Cevabı ile ilgili aşağıd

.

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk