sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 272 GEZEGEN YAYINLARI

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-18-gezegen-yayinlari

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız.

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 272
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 272 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Dil Bilgisi

Anlatım Bozuklukları

1. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde bulunan anlatım bozukluklarını belirleyiniz.

• “Bir anlatım biçimini bulmamış, bir sözcük düzeninin kesin, güçle söylenmemiş bir duygu, bir düşünce var olabilir mi?”

  • Cevap:

• “Aşağı yukarı bir kırk elli yıl geriden, ulaştığı alanı, türlü yoldan, sırasına göre bilimden, sırasına göre bir yaşam ortamından, ya da başka sanatlar yolundan şiir okuru olmayan kişinin de içine sindirir.”

  • Cevap:

• “Yüzyıl önce, o günün sayısı belirli birkaç müzikseveri için var olan bir symphonique ezginin, ses uyumunun bir ya da bu ezginin birkaç motifinin bugün opera yoluyla sokaklara döküldüğü gibi.”

  • Cevap:

Belirlediğiniz anlatım bozukluklarının sebeplerini söyleyiniz.

  • Cevap:

İmla ve Noktalama

2. Etkinlik

Aşağıda verilen uzun çizgi (—), virgül (,), iki nokta (:) ve soru işaretinin (?) işlevlerini söyleyiniz.

— Siz şiirle başladınız, öyküler, oyunlar yazdınız, gene de bugüne değin şiiri sürdürdünüz. Bunun anlamı sizin için şiirin öbür sanat kollarından daha üstün olduğu mu?
— Daha üstün mü, değil mi? diye düşünmeyeceğim. Şöyle diyeceğim: Edebiyatı başka sanatlarla, örneğin resim, yontu, müzik, bale gibi sanatlarla karşılaştırdığım zaman beni üstünde düşündüren bir sorun çıkıyor ortaya. Biliyoruz, resim sanatının öğeleri renklerle çizgiler, yontu sanatının öğeleri belirli cisimler, müzik sanatının öğeleri, sesler, bale sanatının da öğeleri insan bedeninin devineğidir. Edebiyatınsa öğeleri sözcüklerdir.

  • Cevap:

Konuşma çizgisi:
Virgül işareti:
Nokta işareti:
Soru işareti:
İki nokta işareti:

YAZMA

a. Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma

Mülakatta, her şeyden önce mülakat yapılacak kişinin isabetli sorularla yeterli düzeyde konuşturulması gerekir. Bu nedenle mülakat yapan kişi, sorularını titizlikle hazırlamalıdır. Konunun can alıcı noktalarının ortaya çıkmasını sağlayacak sorular sormalıdır. Konuşmanın konu dışına kaydığı durumlarda gerekli sorularla konuya dönülmesini sağlamalıdır. Mülakat yapan kişi sabırlı ve kibar olmalı, muhatabını konuşturmaya odaklanmalıdır.

Mülakat yapılan kişinin konuşmasının olduğu gibi yazıya geçirilmesi mülakat türünün önemli özelliğidir. Mülakat yapan kişinin yorum ve görüşlerinin mülakata eklenmesi söz konusu değildir.
Mülakatın düzenlenişi sırasında konuşma çizgisi, tırnak işareti ve iki nokta yerli yerinde kullanılmalıdır.

  • Cevap:
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk