sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 271 GEZEGEN YAYINLARI

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-18-gezegen-yayinlari

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız.

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 271
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 271 Cevapları Gezegen Yayıncılık

♦ Röportajlar genellikle önce ses kayıt cihazlarına kaydedilir, daha sonra yazıya geçirilir. Yazı, belge ve fotoğraflarla desteklenir.
♦ Röportajlar yüz yüze yapılabileceği gibi soruların verilip daha sonra cevapların yazılı olarak alınması yöntemiyle de yapılabilir.
♦ Röportaj tek bir yazı olabileceği gibi yazı dizisi şeklinde de olabilir.
♦ Soru-cevap yönteminin kullanılması bakımından röportajla mülakat arasında benzerlik vardır. Fakat mülakatlar soru sorulan kişinin sorularıyla mülakat yapılan kişinin cevaplarından oluşur. Bu bakımdan mülakat yapan kişinin görüş, düşünce ve izlenimleri yazıda etkili olmaz. Röportajda ise yazar, röportaj yapılan kişinin verdiği cevapları kendi izlenim ve yorumlarıyla birlikte aktarır.
♦ Röportaj konularına göre bir yeri konu alan, eşyayı konu alan ve insanı konu alan röportajlar olmak üzere üç grupta toplanır.
♦ Türk edebiyatında modern anlamda bu türün ilk örneğini Ruşen Eşref Ünaydın vermiştir.
♦ Bu tür, Türk edebiyatında 1960’tan sonra yaygınlık kazanmıştır. Hikmet Feridun Es, Oktay Akbal, Gavsi Ozansoy, Mustafa Baydar, Abdi İpekçi, Yaşar Kemal, Yaşar Nabi Nayır gibi yazarlar bu türde eserler vermişlerdir.


Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metnin konusu, amacı ve hedef kitlesi nedir? Bu unsurlar arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap:

2. Okuduğunuz metnin konusunun toplum açısından önemi nedir?

  • Cevap:

3. Okuduğunuz metinden hareketle röportaj türünün ortaya çıkmasıyla yayın organları ve teknoloji arasında nasıl bir ilişki olduğunu açıklayınız.

  • Cevap:

4. a. Mehmet Âkif Ersoy’un hastanede tedavi görmekte oluşu metnin içeriğini nasıl etkilemiştir? b. Mehmet Âkif Ersoy dile getirdikleriyle hangi toplumsal değerlere vurgu yapmıştır?

  • Cevap:

5. Mülakat ve röportaj türlerinin benzer ve farklı yönlerini söyleyiniz.

  • Cevap:

6. Röportaj yapan kişinin Mehmet Âkif’e karşı saygılı bir tutum içinde olduğunu gösteren ifadelere metinden örnekler veriniz.

  • Cevap:

7. Metinden hareketle Mehmet Âkif Ersoy’un “Toplumu önemseme, çalışkan olma, tarihî mirasa duyarlı olma, dayanışma” gibi değerleri önemsediğini söyleyebilir misiniz? Niçin?

  • Cevap:
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk