sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9.Sınıf Tarih Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları Klasik 2023, 2024, 2025

9.Sınıf Tarih Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları Klasik, 9.Sınıf Tarih Dersi 2.Dönem 1.Yazılı, 9.SINIF TARİH 2.DÖNEM 1.YAZILI, TARİH 2.DÖNEM 1.YAZILI,  TARİH YAZILI SORULARI, 


9.Sınıf Tarih Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları Test,9.Sınıf Tarih Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları Klasik, TARİH YAZILILARI,9.SINIF TARİH 2.DÖNEM 1.YAZILI,9.Sınıf Tarih Dersi 2.Dönem 1.Yazılı,TARİH 2.DÖNEM 1.YAZILI,TARİH YAZILI SORULARI,

DERSKONUM.COM ' UN değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Tarih 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları   üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


DİĞER TÜM ÖRNEKLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


......... EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
DERSKONUM LİSESİ
9. SINIF TARİH DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI
SORULAR
1. İlk Türk devletlerinin Asya’da tarih sahnesine çıktıkları yerin sınırılarını yer şekilleri yazarak betimleyiniz. Türklerin ilk ortaya çıktıkları kültür çevreleri hangileridir?

2. İlk Türk devletlerinde gücün meşruiyet kaynağını Kut anlayışı çerçevesinde açıklayınız. Kut anlayışı Orhun Yazıtlarında nasıl yer almaktadır?
3. İlk Türk devletlerinde yönetim yapısını kurultay, ikili teşkilat ve ülüş kavramları çerçevesinde açıklayınız.
4. İlk Türk devletlerinde Töre’nin özelliklerine ve önemine dair neler söylenebilir?
5. İlk Türk topluluklarınının yaşadıkları coğrafyanın onların yaşamına etkisi neler olmuştur? Bu etkilerden Bozkır Üslubu kavramını açıklayınız.
6. Kavimler Göçü’nden sonra Avrupa’nın toplumsal yapısında görülen değişimlerin ortaya çıkış nedeni ve süreci ile Kavimler Göçü arasında nasıl bir ilişki vardır?
7. İpek Yolu ticaretini canlandırmaya yönelik ilk Türk devletlerinin politikaları neler olmuştur? Bu politikaların gerekçeleri nelerdir?
8. İslamiyet’in doğuşu sırasında Arap Yarımadası, Asya, Avrupa ve Afrika’nın genel durumunu açıklayınız.
9. Medine Sözleşmesi’nin öngördüğü toplum düzeni ve siyasi yapı nasıldır?
10. İslam Devleti’nde Müslümanlar arasında ortaya çıkan ilk ayrılıkları kronolojik olarak ve neden sonuç ilişkisi içinde yazınız.

BU ÖRNEĞİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk