sponsorlu reklam Admatic -sponsor

BAĞIMSIZLIK SEMBOLLERİMİZ NELERDİR

BAĞIMSIZLIK SEMBOLLERİMİZ:
BAYRAK ile ilgili görsel sonucu
Ulus, millet demektir. Egemenlik ise devlet yönetme gücüdür.
Ulusal Egemenlik ise devlet yönetme gücünün millete(ulusa) ait olmasıdır.Ulusal bağımsızlık; başka devletlerin sömürgesi olmamak, hür yaşamak demektir.
Bir ülkenin özgür ve bağımsız olduğunu gösteren çeşitli semboller vardır.
BAYRAĞIMIZ:Bayrağımızdaki ay bağımsızlığın, yıldız da şehitlerimizin simgesidir.Bayrağımızın resmi şekli 29 Mayıs 1936 yılında çıkarılan “Bayrak Kanunu” ile belirlenmiştir.
İSTİKLÂL MARŞIMIZ:.İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY’dur.İstiklâl Marşımız TBMM tarafından12 Mart 1921 tarihinde kabul edilmiştir. Törenlerde söylediğimiz şekliyle 1930 yılında Osman Zeki ÜNGÖR tarafından bestelenmiştir.
CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU:.Cumhurbaşkanlığı Forsundaki 16 yıldız;Türklerin tarihte kurduğu devletleri temsil eder.Ortadaki yıldız Türkiye Cumhuriyetini temsil eder
BAŞKENTİMİZ:Bağımsız her ülkenin bir başkenti vardır. Türkiye’nin başkenti Ankara’dır.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ:Milli Mücadele sırasında 23 Nisan 1920’de açılan TBMM,ülkemiz için ulusal egemenlik sembolümüzdür.
PARAMIZ (TÜRK LİRASI):Ülkemizin para birimi Türk Lirasıdır
DİLİMİZ:Bağımsız olan her ülke yazışmalarını belli bir dil ile yapar. Ülkemizde resmi dil Türkçedir.
ANAYASAMIZ:4 anayasamız olmuştur şuan kullandığımız 1982 anayasasıdır
MİLLİ TAKIMLARIMIZ:Ülkemizin dünya devletleri karşısında temsil eden milli takımlarımız da egemenlik ve bağımsızlık sembollerimizdendir.
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ:TBMM’nin açıldığı gün olması ve millet egemenliğinin gerçekleşmesi yolunda atılmış en önemli gün olduğu için ulusal egemenlik sembollerimizdendir.
ATATÜRK VE ANITKABİR:Türk milletinin bağımsız ve egemen bir ulus olmasında en büyük pay Atatürk’ ündür. Bu nedenle Atatürk ve anıtkabir bağımsızlık sembollerimizdendir

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk