sponsorlu reklam Admatic -sponsor

MEHMET ÇINARLI KİMDİR HAKKINDA BİLGİ EDEBİ KİŞİLİĞİ ESERLERİ

mehmet çınarlı ile ilgili görsel sonucuMEHMET CINARLI KIMDIR HAKKINDA BILGI FIKRI EDEBI YONU KISILIGI, MEHMET ÇINARLI KİMDİR HAKKINDA BİLGİ EDEBİ KİŞİLİĞİ ESERLERİ, ŞAİR VE YAZAR, MEHMET ÇINARLI EDEBİ KİŞİLİĞİ,  
1925 yılında Ermenek'te doğdu. An­kara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Maliye Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. Önce Sayıştay'a oradan da Anayasa Mahkemesi üyeli­ğine seçildi. Bu görevinden emekli ol­du. 18 Ağustos 1999'da vefat etti.
Edebi Kişiliği - Sanat Anlayışı:
Hisarcıları bir araya getiren Hisar dergisinin kurucula­rından olan Çınarlı'nın edebiyat hayatı küçük yaşlarda başlar. Üniversiteler arası şiir yarışmasında "Sonbahar Duyguları" adlı şiiri ile birincilik kazanır.
Çınaraltı, Doğu, ÇağrıIlgaz, Türk Yurdu ve Hisar der­gilerinde çıkan şiirleri ve yazıları Çınarlı'nın sanatsal ki­şiliğinin tanınmasını sağlar.
Geleneğe bağlı kalmanın ve edebiyatta manevi yöne­lişin gerekliliğini savunan Çınarlı, eserlerinde güzelin, tabiliğin, millî değerlerin ve sağduyunun sözcülüğünü yapmış; edebiyat, şiir ve dil zevki bakımından eski ile yeni arasında bir köprü görevi üstlenmiştir. Şiirinde ge­nellikle aruzu kullanmıştır.
Eserleri:
  • Şiir: Güneş Renginde Kadehlerle, Gerçek Hayali Aştı, Bir Yeni Dünya Kurmuşum, Zaman Perdesi
  • Deneme: Söylemek Yaraşır
  • AnıSanatçı Dostlarım

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk