sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Tolstoy fikri edebi yönü kişiliği eserleri

BATI EDEBİYATI, ŞAİR VE YAZAR, Tolstoy fikri edebi yönü kişiliği eserleri, Tolstoy Hayatı Edebi Kişiliği Eserleri, Tolstoy KİMDİR ESERLERİ HAYATI SANATI, Tolstoy Hayatı, Edebi Kişiliği, Eserleri

Realizmin güçlü temsilcilerindendir. Yapıtlarında, ahlakçı bir üslup sergilemiş, kendi ülkesinin toplumsal siyasal çalkantılarını, halkın yaşayışını gerçekten büyük bir ustalıkla yansıtmıştır. Edebiyatçı olduğu kadar bir filozof bir eğitimci olarak da ün kazanmıştır. Geniş halk yığınlarının, özellikle Rus köylüsünün yoksul, perişan durumu onu çok üzdüğünden, bütün servetini köylülere dağıtmış, her haliyle onlar gibi yaşamaya başlamıştır.
Napolyon Savaşları sırasında, yazdığı romanı “Savaş ve Barış”, yaşama sunulan bir destan olarak nitelendirilmiştir. Bu romanda geniş bir zaman sürecinden bahsedilmesi, somut özelliklerin canlandırılmasında kaydedilen yüksek başarı düzeyi, sayıları beş yüzü aşan kişiyi içermesi, olayın dallanıp budaklanarak ilerlemesi bu romanı başyapıtlarından biri haline getirmiştir.
Eserleri:
Diriliş, Savaş ve Barış, Hacı Murat, Anna Karanina, İvan İlyiç’in Ölümü (roman)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk