sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 57

    12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022-2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 57



.
.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 57

HAZIRLIK

1. Bir olayda beklentileriniz gerçekleşmediği zaman nasıl bir tavır alırsınız? Bu durumu öz denetim değeri çerçevesinde tartışınız.

  • Cevap: Eğer beklentim çok büyükse muhtemelen hayal kırıklığı içinde olurum. Çünkü insan bir durumdan beklentisini yüksek tuttuğunda o olaya umut bağlar. Gerçekleşmemesi durumunda ise hayatını sorgular. Bu bence öz denetiminin zayıf olduğunu gösterir bize.
2. Balkanlardan göç eden aileleri bularak onlar veya yakınlarının göç anılarını dinleyiniz. Derlediğiniz olay ve tespitleri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız (1. etkinliğe yöneliktir.).
    • Cevap: Balkan Türkleri, Balkanlar’da yaşayan Türklerdir. Balkan Türkleri, Edirne’deki Meriç Nehri’nin batı tarafında yaşayan Türklere verilen addır. Geçmişte yapılan söyleşilerde çok sayıda göçmenin Amasya, Tokat, Sivas, Çankırı, Adana, Aydın, İçel, Bursa, Adapazarı ve İzmit çevresine yerleştirildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.
3. Mustafa Kutlu’nun eseri olan ve sinemaya uyarlanan “Uzun Hikâye” adlı filmi izleyiniz. Film hak- kındaki yorumlarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız (2. etkinliğe yöneliktir.).
    • Cevap: Filmi izledim konusu kısaca şöyledir: Ali’yi dedesi mert ve eşitliğe inanan bir insan olarak büyütür. Delikanlılık yıllarında aşık olduğu Münire’yi ailesi ona vermeyince kaçıran Ali’nin hayatı bundan sonra sevdiği kadınla birlikte tren istasyonlarını arasında kasaba kasaba gezip, nerede tutunabilirse orada yaşayarak geçer.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-57

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk