sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 30

   12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022-2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 



.
.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 30

Yazma

a. Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma

Teknoloji ve Dil

Dünyadaki teknolojik gelişmeler her alanı olduğu gibi iletişim teknolojisini de etkilemiştir. Hızla gelişen teknolojik araçlar insanlar arası iletişimi ve etkileşimi farklı bir boyuta taşımıştır. Bu değişim ülkelerin sosyal, ekonomik, kültürel değer yargılarını bile etkiler hâle gelmiştir. iletişim alanında yaşanan bu gelişmenin başat aktörü internet teknolojileridir. internet, kısa bir geçmişe sahip olmasına karşın dünya üzerinde yaygın bir kullanım alanına erişmiş bir kitle iletişim aracıdır. Ticaret, haberleşme, eğlence sektörü, eğitim ve hatta yönetim uygulamalarında bile interneti kullanmak mümkün olmaktadır. Fakat birçok alandaki faydasının yanında internetin Türkçe üzerindeki olumsuz etkileri mevcuttur.
Havva Yaman, Yavuz Erdoğan, İnternet Kullanımının Türkçeye Etkileri: Nitel Bir Araştırma

b. Uygulama

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki tabloda genel ağdaki dil yanlışları hakkında bilgi verilmiştir. Buna göre genel ağdaki Türkçe kullanımı konusunda düşüncelerinizi belirtiniz.

Genel Ağdaki Dil Yanlışları

 İngilizcede kullanılmayan Türkçe karakterli harflerin yerine İngilizce karşılıklarının kullanılması: (ş > s, ü > u, ç > c, ğ > g)
 İngilizcede kullanılmayan Türkçe karakterli harflerin yerine onların İngilizce yazımındaki harflerin kullanılması: (ş > sh, ç > ch)
 Türkçe harfin okunuşuna benzeyen İngilizce harflerin kullanılması: (v > w, k > q)
 Kelime sonlarındaki akıcı ünsüzlerin kullanılmaması: bişi [bir şey], geliyo [geliyor]
 Sözcüklerin sesli harflerini yazmama: slm [selam], nbr cnm [ne haber canım]
 Sözcüklerin sessiz harflerini yazmama: sölüceem [söyleyeceğim]
 Sözcüklerin bünyesindeki harflerin yazımındaki değişiklikler: saol kusen [sağ ol kuzen]
 Eklerin yapısıyla ilgili yanlış kullanımlar: Beni dinlemio [Beni dinlemiyor], dönecem [döneceğim]

  • Cevap: Ne yazık ki kötü etkilediğini görürüz. Dilin yabancı etkilere açık olduğunu, dilin gittikçe yapısal olarak bozulduğunu çıkarırız. Bu da dil bilincinin ağ yüzünden zayıfladığının göstergesidir.

2. ETKİNLİK

Toplumsal değişimin, teknoloji ve sosyal medya kullanımının dili nasıl etkilediği hakkında defterinize veya bağımsız kağıtlara bir yazı yazınız.

Metninizi oluştururken aşağıdaki açıklamalara dikkat ediniz:

Bir yazıda basit, birleşik, sıralı, bağlı, eksiltili, devrik, kurallı cümle; isim cümlesi ve fiil cümlesi şeklinde farklı cümle yapıları/türlerinin kullanılması metne katkı sağlar. Yazdığınız metinleri sınıf ya da okul panosunda arkadaşlarınızla paylaşabilir, sosyal medya hesaplarınızda yayımlayabilirsiniz. Ürettiğiniz ve paylaştığınız metinlerin hukuki, ahlaki ve mesleki sorumluluğunun bilincinde hareket ediniz.

  • Cevap: Toplumsal Değişim, Teknoloji ve Sosyal Medya Kullanımı Dili Nasıl Etkiler?
.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk