sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 178 ANKA YAYINLARI

          12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ.

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI, 12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları,

12-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-17-anka-yayinlari


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 178

 ..


.

.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Anka Yayınevi

1-5. soruları aşağıdaki metne göre cevaplayınız.

Millî Edebiyat Dönemi romancılarının ılımlı toplumsal eleştirisinin yerini gerçek bir toplumsal eleştiri alır. Çünkü artık yalnız İstanbul’dan ve yalnız varlıklı ailelerin çocukları arasından değil, bütün Türkiye’den ve toplumun değişik tabakalarından romancılar, şairler çıkmaktadır. Yazar ve şairlerin Tanzimat’ta %79.5’i Servetifünun Dönemi’nde %73’ü İstanbul doğumlu oldukları hâlde, bu oran 1923’ten sonra %29’a düşmüştür. Artık yalnız İstanbul yoktur edebiyatta; köyleriyle, kasabalarıyla, kentleriyle bütün Türkiye vardır. Bu gelişmeyle birlikte artık devletin sanatçıyı koruması, desteklemesi de tarihe karışır. Eskiden büyük bir şair, büyük bir romancı, zamanla, büyük bir elçi olabiliyordu; artık bu dönem sona ermiştir.
Çünkü romancılar artık gerçek sorunlara el atmaya, memleketin gerçek durumunu gözler önüne sermeye başlamışlardır. Gerçekçi-toplumcu bir edebiyat doğmaktadır. Kurtuluş Savaşı yeniden işlenmekte, kahramanlarıyla, işbirlikçileriyle anlatılmakta, bu savaştan “güncel” dersler çıkarılmaktadır. Köy romanları, gerçek köyü, gerçek köy sorunlarını işlemekte; kimi romancılar kasaba gerçekliğini bütün çıplaklığıyla yansıtmaktadır.
Fethi NACİ, Cumhuriyet Dönemi’nde Roman

1. Millî Edebiyat Dönemi romancılarıyla Cumhuriyet Dönemi romancılarının temel farklılıkları nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap:

2. Metinde yazar, “Kurtuluş Savaşı yeniden işlenmekte, kahramanlarıyla, işbirlikçileriyle anlatılmakta, bu savaştan ‘güncel’ dersler çıkarılmaktadır.” derken Millî Edebiyat Dönemi romancılarına nasıl bir eleştiri getirmektedir?

  • Cevap:

3. Cumhuriyet Dönemi romanının gerçekçi-toplumcu olarak adlandırılmasını sağlayan özellik nedir? Açıklayınız.

  • Cevap:

4. Metinde hangi anlatım biçimleri ve düşünceyi geliştirme yollarından yararlanılmıştır?

  • Cevap:





DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 



12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI



DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk