sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 250 GEZEGEN YAYINLARI

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-18-gezegen-yayinlari

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız.

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 250
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları Gezegen Yayıncılık

■ Sanatçıya dönük eleştiride eserle yazarın yaşamı ve kişilik özellikleri arasında kurulan ilgi sayesinde eser açıklanmaya çalışılır.
■ Eserle dış dünyaya dönük eleştiride eserin doğmasında etkili olan tarihsel ve toplumsal şartlar tespit edilir ve eser bu yolla açıklanmaya çalışılır.
■ Esere dönük eleştiride eleştirmen esere biçim özellikleri açısından yaklaşır. Eseri oluşturan yapı ögelerinin bağı irdelenerek eser açıklanmaya çalışılır.
■ Okura dönük eleştirinin merkezinde okur vardır. Herhangi bir kurala bağlı olmadan süren bu eleştiri türünde tek ölçüt okurun beğenisidir.
■ Eleştirmenin tavrı açısından eleştiri öznel ve nesnel olmak üzere iki biçimdedir. Öznel eleştiride eleştirmen ya sanatçıya ya da okura dönük eleştiri yapar. Nesnel eleştiride ise esere veya dış dünyaya dönük tutum ön plandadır.
■ Öznel eleştiriye “izlenimci eleştiri” de denir. Bu tür eleştiride eleştirmenin sanat eseri karşısındaki kişisel tavrı ön plandadır. Eleştirmen eserden aldığı zevki yansıtır.
■ Nesnel eleştiri, eleştirmenin belirli ölçütlerle esere yaklaştığı eleştiri türüdür.


Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metinde geçen “sap çekimi”, “döğen sürmek”, “tınaz savurmak” , “paradoks” “yiv” ifadelerinin anlamlarını metnin bağlamından hareketle söyleyiniz.

  • Cevap:

2. Yazar, Talip Aydın’ın “Sarı Traktör” romanını hangi bakımlardan başarısız bulmaktadır?

  • Cevap:

3. “Romanda önemli olanın örneğin öğretmen değil, ‘öğretmen Ahmet’ olduğunu, yani tip değil kişi olduğu gerçeğine pek önem vermemiş.” cümlesininden ne anladığınızı açıklayınız.

  • Cevap:

4. Fethi Naci’nin “Sarı Traktör” romanıyla ilgili görüşlerini yerinde buluyor musunuz? Niçin?

  • Cevap:

5. Metinde ortaya konan bilgi, tespit ve yorumları belirleyiniz. Bunları gerekçe, kanıt, tutarlılık ve geçerlilik açısından değerlendiriniz.

  • Cevap:

6. Metinde öne çıkarılan köyü ve köylüyü anlama, onları bir gözlemci olmaktan ziyade bir roman gerçeği olarak anlatma niçin önemlidir? Açıklayınız.

  • Cevap:

7. Metnin anlam özelliklerini etkileyen unsurlar nelerdir?

  • Cevap:

8. Metinden yola çıkarak Fethi Naci’nin fikrî ve edebî yönüyle ilgili olarak neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap:
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk