sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 191 GEZEGEN YAYINLARI

      11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-18-gezegen-yayinlari

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum
Destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız.
11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 191
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları Gezegen Yayıncılık

11. 1949 yılında yayımlanan “Huzur” romanı Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ilk romanıdır. Bu yönüyle Tanpınar’ın bilim adamı kimliğinin yanında bir yazar olarak tanınmasında önemli bir rol oynamıştır. Tanpınar “Huzur”dan sonra sırasıyla “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”, “Sahnenin Dışındakiler” ve “Mahur Beste” adlı romanlarını yayımlamıştır. Prof. Dr. Mehmet Kaplan’a göre Hu- zur’daki kişilerden Mümtaz Tanpınar’ın kendisi, İhsan da Yahya Kemal Beyatlı’dır.

Bu bilgilerden hareketle metin ile yazar arasındaki ilişkiyi değerlendiriniz.

Okuduğunuz metnin Ahmet Hamdi Tanpınar’ın fikrî ve edebî yönü ile ilişkisini açıklayınız.

  • Cevap: Suat’ın Mektubu, Huzur romanının nihislist karakteri Suat’a ait mektupları içeren bir yapıttır. Bu yönüyle Türk edebiyatındaki en ilginç kitaplardan biridir. Nitekim Ahmet Hamdi, Suat karakterini Huzur’da yerince tahlil edemediğini söylemiştir. Bu sebeple bu roman kahramanına ait derinleşmeyi farklı bir kitapla gerçekleştirmiştir. Eser, yazarın ölümünden sonra bulunmuştur. Ahmet Hamdi hayattayken bu kitabı yayımlamamıştır. Daha sonra İbrahim Şahin ve Handan İnci’nin çabalarıyla kitap 2018 yılında edebiyat dünyası ile buluşmuştur. Bu kurmaca mektuplar, sanatçının derin felsefi yönünü yansıtması açısından oldukça önemlidir.

12. Metnin yazarının bilinç akışı ve iç konuşma tekniklerinden yararlanarak metindeki kahramanların iç dünyalarını, ruhsal durumlarını yansıtmasını psikoloji ve psikiyatri bilimlerindeki gelişmelerle ilişkilendirdiğinizde neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap: Edebiyatın bilimlerle ilişkisi vardır. Özellikle bu romanda da görüleceği üzere psikoloji ve psikiyatri bilimi edebiyatı besler . Romandaki karakterlerin iç dünyaları çözümlenirken kurgulanırken bu bilimlerin kaynak alındığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

13. Metinde Türkiye ile ilgili tartışılan meselelere eleştirel bir bakış açısıyla baktığınızda neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap: Meseleler ülke gerçekliğinin, insanı nasıl etkilediğine örnektir. Yaşanan zor zamanlarda insanların aşka nasıl sıkı sıkıya sarıldığı yaşamın yine de umut olmadan sürdürülemeyeceği bence güzel işlenmektedir.
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk