sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 89 GEZEGEN YAYINLARI

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 89

Fakat sembolcü şairlerin aradığı musiki, bizim aruz vezninin ritmik ve surî ahengi değil, kelimelerin sesleri vasıtasıyle ruhta musikinin uyandırdığı heyecanları yaratmaktır. Sembolizmin tesirleri XX. asrın ortalarına (zamanımıza) kadar devam etmiştir. Almanya’da Stephan George (Şitefan Corç), İngiltere’de T. S. Eliot (Elyıt), Fransa’da Paul Valery (Pol Va- leği), Türkiye’de Ahmet Hâşim bu çığırı asrımızda derece derece şeref ve şaşaa ile devam ettirmişlerdir. Klâsik şiirin aklî unsurlarını tasfiye eden sembolizm yirminci asırda öncü sanatların şuursuzluğu müdafaa ve ifadeye çalışan teorilerine zemin hazırlamıştır. Genç şiir nesilleri üzerinde tesiri devam etmektedir.”
(Peyami Safa, Sanat Edebiyat Tenkit)

b. Cenap Sahabettin Türk edebiyatında sembolizmin etkilerini eserlerine yansıtan ilk şairlerdendir. Peyami Sefa’nın sembolizmle ilgili değerlendirmelerinden de yararlanarak “Elhân-ı Şitâ” metninde sembolizmin hangi özelliklerinin etkilerinin bulunduğunu belirleyiniz.

  • Cevap: Bu şiirin; şairin, sözlere günlük anlamları dışında yeni anlamlar yüklemesi, duygu ve düşünceleri mecazlarla ve mısraları musikiyle sezdirmeye çalışması, alışılmış biçimler dışında yeni ve serbest biçimlere başvurması bakımından sembolist akımın özelliklerini taşıdığını söyleyebiliriz.
.
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk