sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 20

     12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI, 12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 20

 Hazırlık Çalışmaları

.1. Bir dilin gelişimini tarihî süreç içinde hangi faktörler etkiler, değiştirir? Tartışınız.

Dilin Tarihi Süreç İçerisindeki Değişimini Etkileyen Sebepler


1. Kültür Değişimi

Dil sosyal bir varlık olduğundan değişimdeki en büyük payı toplumun her türlü maddi ve manevi değeri olan kültür alacaktır. Toplumun içinde bulunmuş olduğu kültürel hayat dile birebir yansıyacaktır

 

2. Coğrafyanın Etkisi

Toplumun bulunduğu coğrafya kültüre ve nihayetinde dile bir etkide bulunan faktördür. Çünkü bulunduğunuz konum aslında sizi çevreleyen kültürü de belirler. Örneğin üç binlik bir tarihi olan toplumun Asya’da bulunmasıyla Amerika’da bulunması birbirinden çok farklı kültür demektir.

 

3. Dinin Etkisi

Bir toplumun yaşam biçiminde önemli değişikler gerçekleştiren dinlerin dillere büyük bir etkisi bulunmaktadır. Hem kültürel hayatta bir değişikliğe yol açmasıyla dili değiştirebileceği gibi aynı zamanda bazı dini kavramların ve terimlerin de dile yerleşmesini sağlar. Örneğin 10.yüzyıldan itibaren İslamiyeti benimseyen Türklerin hem yaşantılarında hem de dil ve edebiyatında çeşitli değişimler olmuştur. İslamiyet'ten sonra yoğun kültürel etkileşime girilen Arap ve İranlıların dilleri Türkçeyi önemli ölçüde etkilemiştir.

4. Teknolojinin Etkisi

Şüphesiz özelikle son iki asırdır içinde bulunduğumuz hızlı teknolojik yenileşme dillere bir etkide bulunacaktır. Şöyle yakın bir tarihe göz atacak olursanız net bir şekilde görürsünüz ki her türlü teknolojik değişim bizim günlük konuşma dilimize binlerce kelime sokmuştur. Örneğin 10 sene önce “Selfie” yani “Özçekim” sözcüğünü kullansaydınız muhtemelen çevrenizdekilerin şaşkın bakışlarıyla karşılaşırdınız.



2. “Bir dilin zaman içinde benliğini yitirmesi” sözünden ne anlıyorsunuz? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.


Başlangıç noktasından yani öz varlığından uzaklaşması.. Örneğin Türkçe 13. YY'den sonra Arapça ve Farsça etkisine girmiş çoğu şair ve yazar Türkçe kelimenin çok az olduğu ürünler ortaya koymuştur. Yine günümüzde İngilizce etkisiyle Türkçe benliğini yitirmeye başlamıştır.

.

.

.


DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 



12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI



DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk