Sponsorlu Bağlantı

Technology

10.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 265 Biryay Yayınları

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......

     10.Sınıf Edebiyat Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 265


10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları,2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları, Kitap Cevapları,


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları SAYFA 265  bir paylaşım yapacağız. 



CEVAPLAR AŞAĞIDA
Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız


10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları SAYFA 265
..
Metni Anlama ve Çözümleme

 1. Metinde yazar “güzel şiirin kudreti” ifadesiyle ne anlatmak istemiştir? Söyleyiniz. 

Cevap:

 Güzel bir şiirin gücünden, etkileyiciliğinden ve insanın üzerinde bıraktığı etkiden bahsedilmiştir. 


2. Yazarın otorayla ilgili betimlemelerini gösteriniz. 

Cevap: 

Kıyafetinden anlaşıldığına göre Niğdeli arkadaş bir esnaf yahut işçi idi. Mamafih, arabamızda ayakta duran ve bizi dinliyen uzun boylu bir sakallının… irinci ve ikinci sınıf yolcuları için, şoförün arkasında dört maroken koltuğu, camekânlı bir kapı…


 3. Okuduğunuz metinde yazarın ulaşımla ilgili yaptığı eleştiri nedir? Açıklayınız.

 Cevap: 
Yeni bir icat yalnız manzaraları ve hayatı değiştirmekle kalmıyor; duygularımıza, dünyayı görüş tarzımıza da tesir ediyor. eleştirisini yapıyor. 



4. Metinde geçen “Yeni bir icat yalnız manzaraları ve hayatı değiştirmekle kalmıyor; duygularımıza, dünyayı görüş tarzımıza da tesir ediyor.” cümlesindeki düşüncelere katılıyor musunuz? Değerlendiriniz.

 Cevap:
 Evet bu düşünceye katılıyorum. Yeni icatlar sadece duygularımıza, dünyayı görüş tarzımıza değil hayatımıza dair her şeye etki ediyor. 


5. Metinden yola çıkarak yazarın üslubu hakkında çıkarımlarda bulunuz. 

 Cevap:

 Reşat Nuri Güntekin “Anadolu Notları I” adlı metni sade ve anlaşılır bir dille kaleme alınmıştır.


 6. “Han Duvarları” şiiriyle aynı bölgede anlatılan “Otoroy Yolculuğu”nu karşılaştırınız. 

Cevap: 

Han Duvarları şiirinde duygu daha yoğunken Otoray Yolcuğu metninde gözlem daha yoğundur. 



7. Metinde Anadolu insanının yeni icatlara bakışı nasıl anlatılmıştır? Cevap:



 8. Teknolojinin gelişmesinin insan hayatındaki duygusallığı azaltacağı görüşüne katılıyor musunuz? Açıklayınız. 

Cevap: 

Teknolojinin gelişmesinin insan hayatındaki duygusallığı azaltıp azaltmaması kişinin teknolojiyle ilgi-alakasına ve onu kullanmasına göre değişir. 


9. Okuduğunuz parçanın anlatımıyla ilgili aşağıda verilenleri değerlendiriniz. 
a. Tanımlama yapılmıştır.
 b. Değerlendirme yapılmıştır. 
c. Çıkarımlarda bulunulmuştur. 

Cevap:
 Tanımlama yapılmıştır, değerlendirme yapılmıştır, çıkarımlarda bulunulmuştur.
..
2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "10.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 265 Biryay Yayınları"

Back To Top -->