sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 123

     10.Sınıf Edebiyat Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 123


10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları,2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları,Kitap Cevapları,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları SAYFA 123  bir paylaşım yazacağız. 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız





.

.

..METNE HAZIRLIK



1. Kahramanlık hikâyelerinin abartılı olmasının nedeni sizce nedir? Açıklayınız.
Kahramanlık hikayeleri çoğunluklu toplumu veya toplumda ileri gelen kimseleri ele alır. Toplumu ve kişileri yüceltmek için abartılı anlatılır.. Bu ilk neden..
Kahramanlık hikayeleri insanların dikkatini çeker. Hikayelerin abartılması daha fazla dikkat çekmeyi sağlar. Merak uyandırır. Heyecan verir. Bu nedenle dinleyiciyi etkilemek için hikayeler abartılı şekilde anlatılır.


2. Avrupa Hun İmparatoru Attila hakkında bildiklerinizi paylaşınız. 

Avrupa Hun İmparatorluğunun hükümdarıdır. 395-453 yılları arasında yaşamıştır. Babası, Muncuk Han‘dır. (Boncuk Han) Attila, babasının ölümünün ardından bozkırda tek başına yaşam mücadelesi verirken, amcası Rua tarafından bulunmuş ve koruma altına alınmıştır. 445 yılına kadar Attila tek başına Hun hükümdarı olmuştur.

Avrupa Hun İmparatorluğu'nun Hükümdarı babasının ölümünden sonra Bozkırda tek başına yaşam imkanı vermeye çalışırken amcası Rua tarafından bulunmuştur. Amcası Rua'nın ölümünden sonra kardeşi Bleda ile birlikte Hun imparatorluğunu yöneten Atilla, Bleda'nın da 445 yılında ölmesi ile birlikte tek başına imparatorluğun sahibi olmuştur.

Daha sonra aşık olduğu Nakara isimli esir biz kızla evlenen Attila'nın bir oğlu olmuştur. Nakara doğum sırasında hayatını kaybetmiştir.

Öte yandan hükümdarlığı süresi boyunca Batı ve Roma imparatorluklarına çok sayıda sefer düzenlemiş ve Avrupa'yı dize getirmiştir. Öyle ki Avrupa'da onun adı Tanrı'nın Kırbacı olarak anılmaktadır.


3. Cafer bin Muhammed’in “İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa affedip de pişman olmak daha iyidir.” sözüne katılıyor musunuz? Anlatınız.


Elbette katılıyorum.. İntikam almak sorunları daha da kötü, acı yolla çözmektir. Bu da kişide ömür boyu taşıyacağı bir pişmanlık bırakacaktır. Affetmek insanı yüceltir . Affetmek kişinin merhamet duygusunu artırır ve gönül ferahlığı verir. Pişmanlık yaşansa bile bu sonunda yerini huzura bırakacaktır.


.





2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk