DERSKONUM.COM


11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 236

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019
Meb yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR
DİKKAT: BU SAYFADA MEB YAYINLARI CEVABI VAR
EĞER EKOYAY YAYINLARI CEVABINI ARIYORSANIZ TIKLAYIN


..11. Sınıf Ekoyay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 236 Cevabı
1. Jan Dark adlı metinde geçen “himaye”, “seğirme”, “savmak” kelimelerinin anlamlarını metnin bağlamından bulunuz, sözlüklerden kontrol ediniz....
  • Cevap:
  • himaye:esirgeme, gözetme, koruma, koruyuculuk.
  • seğirme:seğirmek eylemi.
  • savmak:istenmeyen bir kimseyi, herhangi bir neden öne sürerek, yanından uzaklaştırmak, başından atmak
...2. Okuduğunuz metnin temasını ve konusunu belirleyiniz. Metnin içeriğini doğal, toplumsal ve bireysel gerçeklik açısından değerlendiriniz.
  • Cevap: 15. yüzyılda sıradan, inançlı bir köylü kızı olan Jan Dark, (Jan Dork) kendisine Tanrı tarafından Fransa’yı kurtarması için birtakım sesler ve hayaller iletildiğine inanır ve konu bu düşünce üzerine şekillenir.
3. Okuduğunuz oyun, yaşanan olaylar açısından tarihsel gerçekliğe uygun mudur?
  • Cevap: Tarihten faydalanılmış olsa da yine de kurgusal bir metindir. Bundan dolayı tarihsel gerçekliğe birebir uyuşmaktadır diyemeyiz. 
4. Jan’ın her milletin tanrının ona bahşettiği topraklarda yaşaması gerektiğini söyleyen konuşmasını, vatanseverlik duygusu ve memleket topraklarını koruma konusundaki kararlılık açısından değerlendiriniz.
  • Cevap: Vatanperver bir açıklamadır. Çünkü insanların bir arada yaşamaları için ortak ülkülerde buluşmaları gerekir. Ortak ülkülerden biri de aynı vatanda toprakta yaşamadır. Bunun için de kimseye baş eğmeden özgürlük içinde yaşamanın yolu kahramanlar önderliğinde mücadele etmektir.
5. Sizce Jan Dark, içinde yaşadığı dönemin halkını temsil eden bir kişi midir?
  • Cevap: Evet, tıpkı bizim Köroğlu ya da Battal Gazi gibi bir kahramandır. Çünkü halkının yaşam ve bağımsızlık mücadelesi için gerekirse canını vermekten bile geri durmayacak bir kahramandır.
6. Jan Dark’ı doğruluk ve dürüstlük açısından değerlendirirseniz neler söylebilirsiniz? Düşüncelerinizi belirtiniz.
  • Cevap: Bazı davranışlarını doğru bulmayanlar çıkabilecektir ancak o ülkesinin ve halkının kurtuluşu dürüstçe mertçe dövüşmüş önemli bir ulusal kahramandır. 
7. “Tiyatro yazarları içinde dili ustaca kullanan yazarlar arasında yer alan Bernard Shaw, trajik olana mizahi bir tat katarak dili güldüren bir eleştiriye büründürmüştür.” değerlendirmesine katılır mısınız?
  • Cevap: Bu metin üzerinden evet katılabiliriz. Çünkü metnin kimi yerlerinde mizahi unsurların varlığıyla karşılaşırız.
8. Okuduğunuz metinden mimik ve jeste, repliğe, aksesuara örnek veriniz.
  • Cevap:
  • mimik ve jest:JAN (konuşkan)
  • replik: ROBERT: Lakabın ne?
  • aksesuar: Jean Darc’ın kılıcı

.9. Okuduğunuz metin, hangi tiyatro türünün özelliklerini göstermektedir? Açıklayınız.
  • Cevap:
  • 1. İsminden anlaşılanın aksine kahramanlık konuları işleyen tiyatro türü değildir.
    2. İzleyiciye toplumsal çarpıklıkları eleştirip göstererek, izleyiciyi bu eleştirilere katmayı hedefleyen bir türdür. Bu anlamda toplumsal bir tiyatro türüdür.
    3. Klasik tiyatrodaki gibi seyircinin kendisini oyunun içinde hissetmesi amaçlanmaz. İzleyen oyunla ilgili karar vermeye zorlanır.
    4. Temelinde sosyalizm olan siyasal amaçlı bir tiyatro düşüncesidir.
    5. Olaylar, durumlar parça parça verilir; arada bir şarkılar, türküler söylenir, anlatıcılar devreye girer.

,11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 11 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,11.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI MEB,11.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2019,SAYFA,meb yayınları 11.sınıf edebiyat kitabı cevapları,11.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 2018 2019, 11.SINIF EDEBİYAT BİRYAY YAYINLARI CEVAPLARI,11 sınıf edebiyat kitabı cevapları meb ,meb yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,11.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları meb yayınları 

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 236"

Back To Top -->