sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Tarih 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2023, 2024, 2025

11.Sınıf Tarih Yazılı Soruları, TARİH YAZILILARI,11.SINIF TARİH 2.DÖNEM 1.YAZILI,11.Sınıf Tarih Yazılı Soruları ve Cevapları, YAZILI SORULARI,11.Sınıf Tarih 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2023, 2024, 2025

11. Sınıf Tarih 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 11.Sınıf Tarih Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları, TARİH YAZILILARI, 11.Sınıf Tarih Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları, 11.Sınıf Tarih Dersi 2.Dönem 1.Yazılı, 11.Sınıf Tarih Yazılı Soruları, 



DERSKONUM.COM ' UN değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Tarih 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları   üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


DİĞER TÜM ÖRNEKLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

.....EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

…………DERSKONUM……… LİSESİ
11. SINIF TARİH DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI
SORULAR
1. Birinci Dünya Savaşı öncesinde Osmanlı Devleti neden Avrupa’daki büyük güçler ile ittifak arayışına girmiştir? Bu ittifak girişimleri sırasında Almanya ile yakınlaşmasında hangi politik olaylar etkili olmuştur?

2. Fransız İhtilali ile ortaya çıkan düşünce akımları Avusturya-Macaristan, Rusya ve Osmanlı gibi imparatorlukları nasıl etkilemiştir? Örneklere açıklayınız.
3. 18. ve 19. yüzyılda sermaye politika ilişkisinde nasıl oldu da sermaye güç kazanarak politikaya yön vermeye başladı? Kapitalizmle birlikte politik liderlerin sermaye sahipleri arasından çıkmasının (ABD Başkanı Donald Trump örneğinde olduğu gibi) nedenleri neler olabilir?
4. Fransız İhtilali sonrasında Avrupa’da uygulanan zorunlu askerlik sisteminin veya yurttaşlık bilincinin ulus devletlerin kurulmasında etkisi neler olmuştur?
5. Osmanlı Devleti’nde uygulanan Kura Kanunu, bedel-i şahsi, bedel-i nakdi ve bedel-i askeri uygulamalarının amacı neydi? Bu uygulamaların Osmanlı toplumu üzerindeki etkileri neler olmuştur?
6. II. Abdülhamit Dönemi’nde açılan Aşiret Mektebi adlı okulun temel amacı neydi?
7. Osmanlı Devleti’nde ulaşım ve haberleşme sektöründe kullanılan Atlı Tramvaylar ne zaman ve nasıl işletilmiştir?
8. Yusuf Akçura’nın yazdığı Üç Tarz-ı Siyaset adlı eserde Osmanlı Devleti’nin dağılmasını önlemeye yönelik hangi fikirler yer almaktadır? Bu fikir akımlarını kısaca açıklayınız.
9. Osmanlı Devleti’nde gerçekleşen ilk milletvekili seçimlerini ve çok partili hayata geçiş denemelerini demokratikleşme açısından değerlendiriniz.
10. 31 Mart Vakası olarak da bilinen 13 Nisan 1909 darbesinin, iç ve dış nedenlerini, gerçekleştirilme şeklini ve sosyo-politik sonuçlarını açıklayınız.

11.Sınıf Tarih 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk