DERSKONUM.COM

11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 191 2018 2019

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI
ekoyayyayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR

...
11. Sınıf Ekoyay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 191 Cevabı

 4. Metindeki roman kişisi Turgut, tip midir yoksa karakter midir? Nedenleriyle açıklayınız. 
Cevap: Karakterdir. Çünkü roman ilerledikçe dinamik yani değişkenlik göstermektedir. Arkadaşı Selim öldükten sonra kendi iç hesaplaşmasını yapmış ve farklı bir insan olmaya doğru gitmiştir.  


5. Okuduğunuz metnin mekânıyla ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

 a. Metindeki mekânlar nerelerdir? 
Cevap: Mekanlar genellikle dış mekanlardır. Araba, otobüs ve şehrin yolları dışı gibi yerler tercih edilmiştir.  

b. Olayların geçtiği mekânlar hangi özellikleri ile ve nasıl anlatılmıştır? 
Cevap: Talim Alanı: “Talim alanı, ağaçsız bir tepenin altında, beceriksizce tesviye edilmiş bir yolla çevrelenmiş toprak bir arsaydı.“ Duraklar: Otobüs oyunu oynadığı ve saydığı 12-13 durağın olduğu yer ve yoldur. 

 c. Turgut’un ruh hâliyle mekânlar arasında nasıl bir ilişki söz konusudur? Açıklayınız. 
Cevap: Mekanlar onun kaçış yerleridir. Mesela sıkıldığında oyunlar oynadığı ya da şehrin kalabalığından kendine sığındığı bakir yerlerdir.  


6. Metindeki çatışmaları tespit ediniz. 
Cevap: Araç kullanmayı öğretme Duraklardaki otobüs oyunu sırasında yaşananlar Toplumun aydın kesimi anlamaması 


 7. Tutunamayanlar metnindeki şahısların olay akışını etkileyen fiziksel ve psikolojik özellikleri nelerdir? 
Cevap: Turgut Özben’in kendi içine kapanık olması, kendi benliğinde bir yolculuğa çıkması ve de psikolojik olarak kendini toplumdan ayrı tutması romanda anlatılan çatışmaların da bel kemiğini oluşturmaktadır. 


8. Okuduğunuz metinde Turgut’un kendine “Özben” soyadını vermesinin Turgut’un yaşamıyla bir ilişkisi var mıdır? Açıklayınız. 
Cevap: Evet vardır. En yakın arkadaşı Selim’in ölümünden sonra kendi benliğine dönmesi arayışlarda olmasından dolayı Özben soyadını almasıyla bağlantılanmıştır. 


9. Çevrenizde araba sürmeyi öğrenen kişilerin ruh hâliyle Turgut’un ruh hâlini karşılaştırınız. 
Cevap: Benzer özelliklere sahiptirler. Çok zor olduğunu düşünürler. Sonrasında kullanmaya başlarken çok stresli olurlar. Ama ardından yavaş yavaş alışırlar. Bundan dolayı benzerlik vardır diyebiliriz.  


10. Aşağıdaki kutucuğa okuduğunuz metnin yazarına, içeriğine ve yazarın anlatım tarzına yönelik kısa bir yorum yazısı yazınız. 
Cevap: Metnin yazarı geniş bir hayal gücüne sahiptir. Başarılı bir kurgu sonucu etkili bir dille okuru etkileyen ve mizahı yüksek bir roman ortaya koymuştur. 

11. Okuduğunuz metne ve metnin yazarına yönelik aşağıda verilen eleştiriyi okuyunuz. Bu eleştiriyi kendi yorumunuzla karşılaştırınız. 
Cevap: Bence kendi yorumumla örtüşür. Çünkü eserdeki anlatıştan çok ironi ve tespitler önemlidir. Oğuz Atay için önemli olan da bu eleştirileri romanı aracılığıyla ortaya koymaktır.......
TÜM CEVAPLAR İÇİN TIKLAAAAAAA
SAYFA, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50,51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90,91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 108, 109,110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125,126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141,142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156,,157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172,173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188,189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204,205, 206, 207 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236,237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252,253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268,269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284,285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, vediğer Ders Kitabı sayfalarına buradan göz atabilirsiniz.
,11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY  YAYINLARI 2018 2019, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY  YAYINLARI, 11 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,11.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI EKOYAY ,11.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2019,SAYFA,ekoyay yayınları 11.sınıf edebiyat kitabı cevapları,11.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI, 2018 2019, 11.SINIF EDEBİYAT EKOYAY  YAYINLARI CEVAPLARI,11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ekoyay ,ekoyay yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,11.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları ekoyay yayınları 


.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 191 2018 2019"

Back To Top -->