sponsorlu reklam Admatic -sponsor

E-Posta Tanımı ve Özellikleri Edebiyat

E-Posta Tanımı ve Özellikleri
E-Posta Tanımı ve Özellikleri Edebiyat, E-Posta Tanımı ve Özellikleri, E-Posta Özellikleri,


Kategoriler: 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı, Mektup ve E-Posta, Türk Dili ve Edebiyatı

Kişilerin dijital ortamda İnternet üzerinden birbirlerine gönderdikleri mektuplara e-posta adı verilir. Mektup ve e-posta arasında içerik ve yazıyı kullanması bakımından benzerlik olsa da kullandıkları araç birbirinden farklıdır. Mektup, için kâğıt, kalem, zarf gibi somut ögeler kullanılmasına rağmen e-posta için bilgisayar, akıllı cep telefonu vb. elektronik aygıtlar ve İnternet erişimi gereklidir, bu sanal bir ortamdır.



E-Postanın genel özellikleri
  • E-posta aslında İnternet dünyasının mektuplarıdır.
  • E-posta beyaz zarf içindeki mektupsa e-posta hesabı da bir posta kutusudur.
  • Mektup nasıl posta kutusuna geliyorsa e-posta da e-posta servis sağlayıcıdan aldığınız e-posta adresine gelir.
  • İnternet ortamında bir tuşa dokunmak suretiyle muhatabına aktarılan e-posta kâğıttan tasarruf da sağlar. Ancak mektubun belli bir düzeni vardır, e-postada böyle bir düzen yoktur.
  • E-posta, mektubun dönüşmüş, değişmiş, daha işlevsel hâle gelmiş ve daha hızlı gönderilen şeklidir.
  • İnternet ortamında e-posta yazılırken öncelikle konu ve yazma amacı belirlenmelidir. Bunlar belirlendikten sonra yazacağınız muhatabın yakınlığına göre bir hitap ifadesi (İyi günler, İyi akşamlar, Merhaba, Sevgili Arkadaşım, Sayın Yaşar Yaşamaz vb.) ile yazıya başlanır.
  • E-posta adres, bilgi, konu ve metin olmak üzere dört bölümden oluşur. Adres bölümüne e-postanın gönderileceği kişinin elektronik adresi, bilgi bölümüne bilgi sahibi olması gereken başka kişi veya kurumlar varsa onların e-posta adresi yazılır. Konu bölümüne gönderilecek iletiyi özetleyen birkaç sözcük yazılır. Metin bölümünde ise hitap sözü ile başlanarak e-posta metni
  • yazılır. Metnin altına e-postayı yazan kişinin adı, soyadı, İletişim bilgileri eklenir.
  • E-posta metni yazıldıktan sonra dikkatlice okunmalı, yazım ve noktalama bakımından gözden geçirilmeli, görülen eksiklikler düzeltilmeli. Daha sonra muhatabın e-posta adresi yazılarak ona gönderilmelidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk