sponsorlu reklam Admatic -sponsor

MEVLANA HAFTASI TÖREN SUNUM METNİ ÖRNEĞİ



MEVLANA HAFTASI TÖREN SUNUM METNİ ÖRNEĞİ,MEVLANA HAFTASI DOKÜMANLARI,MEVLANA HAFTASI TÖREN SUNUM METNİ ÖRNEĞİ,ÖNEMLİ GÜNLER DOKÜMANLARI,MEVLANA HAFTASI,
MEVLANA HAFTASI, MEVLANA HAFTASI DOKÜMANLARI, ÖNEMLİ GÜNLER DOKÜMANLARI, 

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için   MEVLANA HAFTASI TÖREN SUNUM METNİ ÖRNEĞİ  üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

hazırlayan: Mustafa ŞAHİN

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Program Akışı

İlçe Kaymakamımız Sayın ALİ PARTAL,

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın AHMET AY,

İlçemizin Resmi, Özel Kurum ve Kuruluşlarının Değerli Yöneticileri,

Sayın Müdürüm, Sayın Müdür Yardımcılarım,

Değerli Öğretmenlerimiz, Kıymetli Misafirlerimiz ve Sevgili Öğrenci arkadaşlarımız.



* Ülkemizde her yıl 2-9 Aralık tarihleri arası “ MEVLANA HAFTASI ” adıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Gümüşyaka Anadolu Lisesi olarak da bu özel haftayı anmak, anlamak ve anlatmak için bir program hazırladık.. Programımıza HOŞ GELDİNİZ ! . .


** Programı arz ediyorum :
1) Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı
2) Açılış Konuşması
3) Hz. Mevlana'ya ait "BİRLİĞE ULAŞ" şiirinin okunması
4) Sinevizyon gösterimi
5) Hz. Mevlana'ya ait "ETME" şiirinin okunması
6) Okulumuz Müzik Kulübü'nün hazırladığı deyiş ve ilâhi dinletisi
7) Tiyatro gösterimi
8) Semâ gösterisi
9) Kapanış


*Sizleri, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevî huzurlarında bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından da İstiklal Marşı 'mızı söylemeye davet ediyoruz..


* * *

SUNUCU:

2-) " Gel, gel, ne olursan ol, yine gel !
İster kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol, yine gel !
Bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir.
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel ! "



Hayatını "Hamdım, piştim, yandım." sözüyle üç kelimede özetleyen büyük alim, büyük şair, büyük mutasavvıf, Hakk ve gönüller dostu Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi ; fikirleriyle, şiirleriyle, sözleriyle hümanizmin temellerini atmış, asırları aşan mesajlarıyla da tüm insanlık aleminin evrensel değeri ve aşkın, sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olmuştur.



** Bu yüce insanı anlamak ve anlatmak adına ve açılış konuşmasını yapması için okulumuz edebiyat öğretmeni İSMAİL GÖÇER 'i kürsüye davet ediyoruz.. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SUNUCU: 3-) Hz. Mevlana bir insanlık okuludur, akademidir, kitaptır, kalemdir. İnsanoğluna şöyle seslenir: " Ey yaratılmış güzelliğin aynası olan mutlu varlık, her şey sensin. Her ne ararsan kendinde ara. Neyi arıyorsan , sen O'sun ! "


Okulumuz öğrencilerinden LEVENT BOYRAZ ' ı , neyzen EMRE YAŞAR KAHRAMAN 'ın neyi eşliğinde Hz. Mevlana'nın " BİRLİĞE ULAŞ " adlı o güzel şiirini okuması için kürsüye davet ediyoruz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUNUCU:

4-) " Düşüncen konuşmana, Konuşman hareketine, Hareketin kaderine yansır.
Güzel düşün, güzel yaşa. " diyen, bu güzel insanı anlatan sinevizyon gösterimini izliyoruz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUNUCU:

5-) " Herkes ayrılıktan bahsetti, bense Aşk'tan. " diyen gönüller sultanı " Sevgiliye giden yollar bin tane idi, ben Aşk'ı seçtim. " diyerek insanlığa aşk, sevgi ve birlik üçgeniyle seslenmiş, huzurun sesi ney eşliğinde, Aşk ile gönülleri sema ettirmiştir.

Okulumuz öğrencilerinden KEMAL URHAN ' ı , neyzen EMRE YAŞAR KAHRAMAN'ın neyi eşliğinde edebiyatımızın en nadide şiirlerinden biri olan " ETME " şiirini seslendirmesi için kürsüye davet ediyoruz.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUNUCU:

6-) Okulumuz Müzik Kulübü' nün bu özel gün için hazırladığı deyiş ve ilâhilerden oluşan müzik dinletisini hep birlikte dinleyeceğiz.

a) İlk olarak, okulumuz müzik öğretmeni FEYZULLAH ÜRER , güftesi Şemsi Baba 'ya ait olan " GÖSTER CEMÂLİN ŞEM'İNİ " adlı deyişin solo performansıyla sizlerle...

*********************************************************************************************************

b) Şimdi sırada, okulumuz müzik öğretmeni SAMET YEŞİL yönetimindeki okulumuz müzik kulübü öğrencilerinin seslendirecekleri " YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN , YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL " ve " DEMEDİM Mİ ? " isimli seçilmiş ilâhilerin dinletisi sizlerle...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUNUCU:



7-). " İnsanlar, yağmur damlaları gibidir. Kimisi çamura, kimisi de gül yaprağına düşer. " diyen Hz. Mevlana'yı verimli bir tarladan gül bahçesine, bir gül yaprağından kırmızı bir güle dönüştüren Tebrizli Şems 'tir. Okulumuz müzik öğretmeni SERAP KARTAL 'ın yönetiminde hazırlanan tiyatro gösterimiyle sizleri baş başa bırakıyoruz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUNUCU:



8-) Var olmanın temel şartı dönmektir. Zerreden kürreye, atom parçacıklarından genişleyen evrene her şey dönmektedir. Ruhuyla ezelden beri var olan insan da, Allah'tan gelip Allah'a gidişini devriye döngüsüyle tamamlamaktadır. Bu dönüş, nefsi terk ederek akıl ve aşk ile ilâhi aşka ulaşmak ve O'nda bir olmaktır.



* * AŞK 'ın dansı olan, semâ gösterisini hep birlikte izliyoruz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUNUCU:

9-) *** Törenimiz sona ermiştir.

* İlgi ve katılımınız için, programda emeği geçenler adına çok teşekkür ederiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk