sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Mevlana haftası günün anlam ve önemi örnek konuşma metni

Mevlana haftası günün anlam ve önemi örnek konuşma metni, MEVLANA HAFTASI, MEVLANA HAFTASI DOKÜMANLARI, ÖNEMLİ GÜNLER DOKÜMANLARI,

DEĞERLİ derskonum.com takipçileri
Belirli gün ve haftaların dokümanlarını paylaşmaya devam ediyoruz.. 
Bu sayfada Mevlana Haftası için hazırlanan örnek KONUŞMA METNİ ni sizler için paylaşıyoruz.. 
Öncelikle bu davetiyeyi hazırlayıp yollayan İsmail GÖÇER öğretmenimize teşekkür ederiz...
İyi Çalışmalar.....
Kıymetli  Misafirler ,
          Değerli  Mevlâna  Dostları ,


Onu anlatmakta kelimelerin kifayetsiz kaldığı, sözlerin acizlikten sustuğu, gönüllerin saygı ve sevgiyle hürmette bulunduğu müstesna bir hazine, insan mektebinin hocası, medeniyetimizin medâr-ı iftihârı, ilâhi bir ışık, manevi bir güneş, insanlık rehberi ve evrensel bir şahsiyettir Mevlana Hazretleri.


* Vefatının 745. Vuslât Yıldönümü'ndeyiz. Ölüm için Vuslât yani Kavuşmak, öldüğü gün için Şeb-i Arus yani Düğün Gecesi diyerek ölümü Sevgili'ye kavuşmak yani gerçek sevgili, hakiki aşk olan Allah'a ulaşmak diye ifade eden bu güzel insan, ölüm kavramını bile güzelleştirmiştir. " Herkes ayrılıktan bahsetti, bense vuslattan. " sözünün izahı da tam buradadır.


" Ne olursan ol, gel. " evrensel iletisiyle 800 yıldır insan denen cevhere seslenmiş ve bu sese kulak veren, bu aşk yoluna gönül veren herkesi sevgiye, bilgiye, kemâle, hoşgörüye, ahlâka ve insanlığa ulaştırmış ve ulaştırmaya da devam edecektir. Bugün insanlık, Hz. Mevlâna'ya ve onun gibi ışık kaynaklarına muhtaç olduğunu her zamankinden daha çok hissetmektedir. Bu bakımdan ona duyulan ilgi, ona duyulan sevgi tüm dünyada artarak devam etmektedir.

Farklı dilleri konuşan, farklı dinlere inanan, farklı kültürlere sahip milyonlarca insan, Hz. Mevlâna'nın şahsında ve eserlerinde insan olmanın anlam ve değerini daha iyi kavramaktadır.

Hz. Mevlâna'nın en önemli eseri olan Mesnevi-i Şerif, insanlar için bilgi ve hikmet kaynağı olan derin bir denizdir. Bu dünya klasiğinin merkezinde Kur'an ve Sünnet ve de tasavvuf tecrübesi yer alır. Mesnevî'nin bize anlattığı insan, varlık ağacının meyvesidir. Mamâfih insan, insanın aynasıdır ve Yaratıcı'nın yansımasıdır. Hz. Mevlâna'nın anlayışında insan kainatın özetidir, küçük bir âlemdir. Ona göre tüm insanlık birdir ve asıl gaye birliğe ulaşmaktır çünkü insan eşref-i mâhlûkâttır yani yaratılmış en değerli varlıktır. 

Söylenecek çok söz, konuşulacak çok şey var amma Mevlana okyanusundan bir yudum su içtik, sayalım ve Cenâb-ı Hakk aşığı, gönüller sultanı, bu büyük insanın bal küpünden sızan bal damlalarına benzeyen o güzel sözleriyle konuşmamı sonlandırayım.

" Aşk  beni  arif  etti,
        İnceltti  zarif  etti,
             Ben  aşkı bilmez  idim,
                   Aşk  beni  tarif  etti. " 

* Hepinize, en derin saygılarımı sunuyorum.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk