sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Edebiyat ile psikoloji ve psikiyatri arasındaki ilişki

Edebiyat ile psikoloji ve psikiyatri arasındaki ilişki 
Edebiyat ile psikoloji ve psikiyatri arasındaki ilişki, Edebiyat ile psikoloji arasındaki ilişki , Edebiyat ile psikiyatri arasındaki ilişki , 


Değerli derskonum.com takipçileri sizler için tüm editörlerimiz gerekli gayreti göstererek istediğiniz içerikleri hazırlamaktadır. Bu sayfada 12.sınıf Türk dili ve edebiyatı dersinin 1.ünitesinde yer alan ve 2. maddede yazan başlığı " Edebiyat ile psikoloji ve psikiyatri arasındaki ilişki " işleyeceğiz.. konu başlıkları ve anlatım aşağıda.. lütfen destek için paylaşalım..


Psikoloji Nedir ? Psikolojinin Tanımı
Psikoloji, davranışları ve zihinsel süreçleri inceleyen bir bilim dalıdır. Aslında insanın yaptığı her şey bu tanımın içine girebilir. Davranış kişinin yaptığı ve herhangi bir yolla ölçülebilen her şeydir. 

Edebiyat Psikoloji İlişkisi
Edebî eserlerde psikolojik yansımaları bulmak mümkündür. Her insanın, duyguları, düşünceleri, bir psikolojisi olduğu gibi, yazarların da vardır. İşte yazarlar, eserlerini yazarken o anki psi­kolojik durumlarını belli oranda eserlerine yansıtırlar.  İnsanın ruh dünyasına ağırlık  veren psikolojik eserler,insanların ruh çözümlemelerini yapar. Mehmet Rauf’un “Eylül”,Peyami Safa’nın “Dokuzuncu Hariciye Koğuşu” adlı romanları buna en iyi örnektir.
Edebî metinler yazarlar tarafından oluşturulur (Anonim olanlar hariç). Bu eserler, bire bir yazarların yaşantılarını, duygularını yansıtmasalar da onlardan izler taşır. Yani, edebî metinlerde yazarın psikolojisinden izler vardır; derinlemesine ve bilimsel yapılan bir incelemeyle, eserler bizi yazarların ruh dünyasına götürebilir.
Edebiyat ve psikolojinin en belirgin ve genelleştirilebilir ortak ozelliği kendilerine insanın butununu
hedef ve malzeme olarak secmiş olmalarıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk