sponsorlu reklam Admatic -sponsor

İZZET MELİH FİKRİ VE EDEBİ YÖNÜ KİŞİLİĞİ HAYATI ESERLERİ SANATI,

İZZET MELİH ŞAİR VE YAZAR, İZZET MELİH EDEBİ KİŞİLİĞİ, İZZET MELİH FİKRİ VE EDEBİ YÖNÜ KİŞİLİĞİ HAYATI ESERLERİ SANATI, İZZET MELİH HAYATI ESERLERİ EDEBİ KİŞİLİĞİ, 

İzzet Melih kimdir? Hayatı ve eserleri: (Devrim, 1887-15 Haziran 1966) Kudüs’te doğdu. Galatasaray Sultanisi’ni bitirdikten sonra, bir süre Pa­ris’te hukuk okudu. Reji İdaresi’nde, kimi yabancı şirket ve bankalarda ça­lıştı (1925-40), Harp Akademisi’nde Fransızca öğretmenliği etti. İlk gençlik deneyleriyle Mecmua-i Edebiye’de görünen İzzet Melih, “Fecr-i Âti”nin dağılışından sonraki yıllarda Tezat (1915) ve Sermet (1918) romanlarım yayımladı.
İki romanında da dil, kuruluş ve anlatım yönlerin­den belli bir düzeyin üstüne çıkamayan yazar, basit aşk konuları içinde, gü­cünü duygu ilkelliğinden almaya çalıştı. Savaşa girmemiş bir toplumun ko­şullarım biraz olsun yansıtmayan yaşadığı dönem insanına özgü hiçbir çi­zim getirmeyen bu yalın kat eserlerde, yaşamı gibi “tatlısu frenkliği”nden kurtulamadı. İki de öykü kitabı var: Hüzün ve Tebessüm (mensur şiirlerle birlikte, 1922), Her Güzelliğe Aşık (gezi notlarıyla birlikte, 1938).

İZZET MELİH (DEVRİM) (1887 – 1966)
  • Roman ve öykü yazarıdır.
  • Eserleri: Leyla, Tezad, Sermed, Hüzün ve Tebessüm

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk