sponsorlu reklam Admatic -sponsor

OTOBİYOGRAFİ NASIL YAZILIR ÖRNEKLERİ ÖRNEK METİNLER


Otobiyografinin özellikleri ve Otobiyografi örnekleri,
OTOBİYOGRAFİ METNİ ÖRNEKLERİ, OTOBİYOGRAFİ NASIL YAZILIR, OTOBİYOGRAFİ NASIL YAZILIR ÖRNEKLERİ ÖRNEK METİNLER, OTOBİYOGRAFİ YAZI ÖRNEKLERİ, niversite düzeyinde Otobiyografi örnekleri,Otobiyografi örneği,Öğrencilerin Yazdığı Otobiyografi Örnekleri uzun,Yaratıcı Otobiyografi Örnekleri,Otobiyografi örnekleri Vikipedi,Otobiyografi örnekleri tumblr,
derskonum.com değerli öğretmen-öğrenci-eğitimsever takipçileri.

Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de yks notları,kitap cevepları, konu anlatımı, pdf ders notları ve yazılı soruları ile yine yanınızdayız..

derskonum.com ailesi
 olarak buu sayfamızda OTOBİYOGRAFİ NASIL YAZILIR ÖRNEKLERİ ÖRNEK METİNLER  üzerine bir paylaşım yapıyoruz .


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Otobiyografinin özellikleri şunlardır:


  • Otobiyografide doğumdan itibaren otobiyografinin yazıldığı ana kadar yaşananlardan anlatmaya değer olanlar yazılır.
  • Otobiyografilerde çoğu zaman sanatçı kendisiyle beraber aile büyüklerinden ve sosyal çevresinden, aile içi durumlarından da söz eder.
  • Edebiyat, sanat, siyaset, spor gibi değişik alanlarda ünlü bir kişi; diğer insanlarca bilinmeyen yönlerini, başarısını nelere borçlu olduğunu ve nasıl kazandığını anlatmak amacıyla otobiyografisini yazar.
  • Otobiyografi her ne kadar öznel bir anlayışla kaleme alınsa da gerçekler göz ardı edilmemelidir.
  • Bütün bu iyi niyete rağmen otobiyografiler öznel eserler olarak kabul edilir. Çünkü kişi kendisini anlatmaktadır ve bunu yaparken tarafsız davranamaz.

  • Kişinin kendi hayatını roman şeklinde yazması sonucunda ortaya çıkan esere “otobiyografik roman” denir. Bu türün örneklerini anı türünde verilmiş eserlerde de görmek mümkündür.





Otobiyoğrafi örneği 1

Derya Afacan


1989 yılında İzmir’ in Kiraz ilçesinde doğdum. İlköğretim ve lise eğitimimi doğduğum ilçede tamamladım. Okul dergilerinde hikaye ve deneme yazıları yazdım. 2014 yılında, Karadeniz Teknik Üniversitesi- İletişim Fakültesi- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldum. Yine aynı yıl mezun olmadan önce, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen 13. Altın Pusula yarışması, Genç İletişimciler kategorisinde Altın Pusula kazandım.

Bildiğim dillerden bahsetmek gerekirse herkes gibi anadilim olmadığı ve sürekli konuşmadığım için anlıyorum ama konuşamıyorum seviyesinde bildiğim diller var. Bunlar; İngilizce (Orta seviye), Almanca (Başlangıç seviye).

Kitap okumayı, hikaye yazmayı, tiyatroya gitmeyi ve deniz kenarında yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Bunlar hobilerim tek fobimse, balıklar… Aramız pek iyi değil

Hümanist ve evrensel bir insanım. Kısacası ben dünyalıyım. Sürrealistim, bu benim doğruları ve gerçekleri yorumlama biçimim. Gereksiz bir melankoliye kapılmamı önlüyor. Hayatı seviyorum, kendini sadece yaşadığı için bile şanslı hissedenlerdenim.

Çocukken Hans Christian Andersen masallarını okurken bir gün masal yazarı olacağım demiştim. Zaman içinde aldığım eğitim ve yazma tutkum sonucu, masal yazarlığının yanına birde reklam yazarlığı hedefimi ekledim. Ancak sektöre atılmadan önce biraz dinlenmem lazım, dinlenirken de yazmam. Çünkü yazmak benim yaşam biçimim.






Otobiyografi örneği 2

Duygu

Merhaba, Ben Duygu.1997 yılında İzmir’de doğdum.Şu anda 13 yaşındayım.Boyum 1.50 kilom 35 kgdır.Annemin adı Aylin,babamın adı ise Oğuz’dur.Annem holding müdürü,babam ise mühendistir.Peyami Safa İlköğretim Okulu’nun 6/G sınıfında okuyorum. Fotoğraf çekmeyi,kitap okumayı ve müzik dinlemeyi çok seviyorum.En çok sevdiğim yemekler pizza ve hamburgerdir.Hobilerim;bisiklet sürmek,yüzmek,ders çalışmak,alışveriş yapmak,buz pateni yapmak ve kayak yapmaktır.Fobilerim ise böcekler ve hırsızlardır. Benim 2 tane kaplumbağam vardır.1.si Yumurcak,2.si Şirin’dir.2’side 3 aylık.En çok sevdiğim hayvan köpektir.En sevdiğim şarkıcı Hadise’dir.Pop tarzı müzik dinlerim.En çok secdiğim arkadaşım Alev ve Ayça’dır.


Otobiyografi örneği 3


 Adım İbrahim Keskin. 27 Eylül 1987 yılında Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesinin Yeşilhüyük köyünde doğdum.Ailemle birlikte 7 aylık bir bebekken ben köyümüzden İzmir’in Altındağ’ı na göçtük. 6 yaşına kadar orada ikamet ettikten sonra Bornova’ya taşındık. İlköğretimi Yavuz Selim İlköğretim Okulunda tamamladıktan sonra liseyi sınavda kazandığım Karşıyaka Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde okudum.Ekonomik nedenlerden dolayı liseyi bitirir bitirmez daha önceden lise son sınıfta staj yaptığım gümrük müşavirliğinde 2005 yılında işe başladım.Çok yorucu olduğu için bir buçuk yıldan sonra bırakmak zorunda kaldım.Sigortamı yapmamaları da büyük bir etkendi tabi ki.5 ay işsiz kaldıktan sonra 2007 yılının ağustos ayında büyük bir market zincirinin mağazalarından birinde işe başladım.11 aylık çabalarımdan sonra bulunduğum bölümde terfi ettim.3 yıl daha bu şirkette çalıştıktan sonra 4 mayıs 2011 de askerlik görevimi ifa etmek üzere Antalya’ya bağlı Muratpaşa belediyesi sınırları içindeki 3.Piyade Er Eğitim Alayına teslim oldum.28 günüm çok ızdıraplı geçti.1 haftalık tatilden sonra 14 aylık geri kalan vatan borcumu İstanbul’un Maslak’ında tamamladım.Geldikten sonra yine aynı işimde çalışmaya devam ediyorum.Sanırım marketçilik benim kanıma işledi.
Yazmayı seviyorum umarsızca yazım kurallarına aldırmadan içimden gelenleri hızlı hızlı duygulu ve düşünceli .Sanıyorum hayatın bana öğrettiği en güzel öğreti bu olsa gerek düşündüğünü düşünmeden söylemek , söylerken yaşamak ,yaşarken yazmak.
Saygılarımla...
Otobiyografi örneği 4

Adım Eray ÖZKAN. 25 Nisan 2003 yılında, öğretmen bir anne ve babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldim. Babamın adı Ahmet, annemin adı Derya. Her ikisi de halen sınıf öğretmeni olarak çalışmakta.

İlkokul ve ortaokul eğitimimi Malatya Abdulkadir Eriş İlköğretim okulunda tamamladım. Daha sonra girdiğim lise sınavlarında başarılı olarak Malatya Fen Lisesine yerleştim. Şu an Malatya Fen Lisesi 9. sınıftayım. Derslerim gayet iyi. En sevdiğim ders Matematik. Sayısal derslerin yanı sıra edebiyatla yakından ilgileniyor, şiirler yazıyorum.

En büyük hedefim Fen Lisesini birincilikle bitirerek üniversite sınavlarında iyi bir puan almak ve Hukuk Fakültesini kazanmak. Hayalimdeki meslek hakimlik. Bu hedef doğrultusunda verdiğim emekler sayesinde hakim olacağıma yürekten inanıyorum.

-SON-
Otobiyografi örneği 5

İsmim Berkay. 1983 yılının güzel bir ilkbahar sabahında doğmuşum. Ben doğduğumda ailem yoksulluk içinde olduğu için, beni istedikleri gibi yetiştirememişler. Babam ben doğmadan birkaç ay önce askere gitmiş. dolayısıyla babalık vazifesi de anneme kalmış. Bağ bahçe işlerinin en yoğun olduğu dönemde doğduğum için annem beni de her defasında tarlaya götürür, kurduğu hamakta yatırırmış. Fırsat buldukça gelir emzirir, sonra işine dönermiş.

Babam askerden döndükten sonra da ırgatlık işleri devam etmiş. Çoğu defa başka şehirlere pamuk toplamaya gider, çadırlarda yaşarmışız. 6 yaşına geldiğimde, babam memlekette kalıcı bir işe girdi. Böylece hem ırgatlık bitti hem de annemin bana ayıracağı zaman çoğaldı. 7 yaşındayken köyümdeki ilkokula başladım. Çok başarılı bir öğrenciydim. O vakitler, Anadolu Lisesi sınavlarına ilkokul 5. sınıftayken giriliyordu. Girdiğim bu sınavda başarılı olup Kahta Anadolu Lisesini kazandım. Burada gördüğüm hazırlık eğitiminde İngilizceyi öğrendim. Nihayet lise eğitimim de sona erdi ve zaten hayalim olan Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandım.

Malatya İnönü Üniversitesinde üniversite eğitimimi de başarı ile tamamlayıp KPSS’den de başarılı olduktan sonra Elazığ’ın Sivrice ilçesine atandım. Görevime halen burada devam ediyorum ve mesleğimi çok seviyorum.





2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk